Ben jij op zoek naar een baan met veel doorgroeimogelijkheden en een salaris waar je blij van wordt? Dan is de huidige banenmarkt jouw kans. Vanwege een recordaantal vacatures is er veel keuze in banen.

Voor vrouwen is er extra goed nieuws: in steeds meer beroepen wordt de man-vrouwverdeling meer gelijk en vermindert de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Uit onderzoek van de Algemene Bestuursdienst blijkt bijvoorbeeld dat de Rijksoverheid steeds meer vrouwen aan de top heeft. Het aandeel topvrouwen is hier namelijk gestegen van 31 procent in 2015 naar 34 procent eind 2017.

Veel vrouwelijke hoogleraren

Ook is het aandeel van vrouwelijke hoogleraren door de jaren heen gestegen. Eind 2017 was 20,9 procent van de hoogleraren aan Nederlandse universiteiten vrouw, concludeert het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH).

Dat is zo’n 1,5 procent meer dan begin 2017 en een record. Exacte cijfers over 2018 en 2019 zijn er nog niet, maar er wordt verwacht dat het aantal net als de voorgaande jaren toegenomen zal zijn.

Meer verdienen bij de gemeente

Een baan waarbij je als vrouw inmiddels meer kunt verdienen dan mannen vind je bij de gemeente. Uit de personeelsmonitor van A+O Fonds Gemeenten en onderzoeksbureau Panteia blijkt dat de salariskloof tussen mannelijke en vrouwelijke gemeenteambtenaren al sinds 2017 is gedicht en dat vrouwen zelf ietsje meer verdienen. Mannen verdienden in 2017 namelijk 3.653 euro bruto per maand, vrouwen ontvingen maandelijks 3.679 euro, uitgaande van een fulltime werkweek. Het is voor het eerst dat vrouwen bij de gemeente meer verdienen dan mannen.

Laat je niet afremmen

Bij het kiezen van een baan, mag je je als vrouw niet laten afremmen. Renault, al tien jaar trotse hoofdsponsor van VIVA400, weet dit maar al te goed. Daarom zijn de modellen de TWINGO, CLIO of CAPTUR uitermate geschikt voor ambitieuze en ondernemende vrouwen.

Je kunt deze zakelijke auto's ook private leasen, voor één vast bedrag per maand. Hierin zijn alle autokosten opgenomen en betaal je alleen de brandstof. Bovendien heb je al na 24 uur vervangend vervoer bij reparatie en/of onderhoud en ben je altijd allrisk verzekerd. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Bekijk hier welk model het beste bij jou past.