In 2020 groeide het aantal private leaseauto's in Nederland met 14 procent naar ruim 214.000. De stijgende populariteit laat zich gemakkelijk verklaren: leasen was nog nooit zo aantrekkelijk en eenvoudig voor particulieren. De vijf belangrijkste voordelen van private lease op een rij.

Tien jaar geleden was private lease, het leasen van een auto voor privégebruik, nog een nieuw fenomeen in Nederland. De laatste jaren gaat het hard: in 2020 groeide het segment met 14 procent ten opzichte van 2019 en werd de grens van 200.000 exemplaren doorbroken.

De ontwikkeling van bezit naar gebruik is een logische: een nieuwe auto kopen vergt een investering en autobezit brengt onvoorziene kosten met zich mee, terwijl leasen gemak en zekerheid geeft voor een scherpe prijs. De grootste voordelen van private lease op een rij:

1. Je betaalt een vast maandbedrag
Met private lease hoef je je nooit zorgen te maken over onvoorziene kosten. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand, waarmee bijna alle kosten zijn gedekt. Met Renault Private Lease rijd je bijvoorbeeld al een nieuwe Renault vanaf 275 euro per maand. Alleen brandstof, parkeerkosten en eventuele boetes betaal je zelf. Hierdoor houd je altijd grip en controle op je autokosten.

2. Je hebt geen zorgen over onderhoud en reparatie
Periodiek onderhoud en onvoorziene reparaties kunnen soms in de papieren lopen. Met Private Lease zijn onvoorziene reparatie- en onderhoudskosten verleden tijd, omdat die bij het vaste maandbedrag zijn inbegrepen. Zo kun je altijd zorgeloos op weg en kom je bij een bezoek aan de garage nooit voor onaangename verrassingen te staan.

3. Je hoeft geen groot aankoopbedrag te betalen
Bij de aanschaf van een nieuwe auto betaal je doorgaans een groot aankoopbedrag, in één keer of in termijnen. Veel mensen doen daarvoor een beroep op hun spaargeld. Dat is bij private lease niet nodig. Het vaste maandbedrag is gebaseerd op looptijd, jaarkilometrage en eventuele extra opties zoals een trekhaak of een verlaagd eigen risico. Er zijn geen verborgen kosten, je weet precies wat je per maand kwijt bent.

4. Je bent all-risk verzekerd
Naast onderhoud- en reparatiekosten zijn ook de wegenbelasting en een all-risk verzekering bij de maandprijs inbegrepen. Aanvullend kun je ook nog een schadeverzekering voor inzittenden en een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Mocht je (tijdelijk) geen gebruik meer kunnen maken van je leaseauto, dan regelt Renault vervangend vervoer na 24 uur.

5. Je kunt altijd in een nieuwe auto rijden
Als je privé een auto koopt, rijd je doorgaans enkele jaren in hetzelfde model. Bij Renault Private Lease heb je zelf in de hand wanneer je van auto wisselt: na 60, 48, 36 of 24 maanden. Ga je voor de laatste optie, dan kun je elke twee jaar in een nieuwe auto uit het unieke aanbod van Renault rijden. Bijvoorbeeld een van de zuinige en krachtige E-Tech hybride-modellen: de nieuwe Renault Clio E-Tech hybrid, de nieuwe Renault Captur E-Tech hybrid (ook verkrijgbaar als plug-in hybrid), de nieuwe Renault Arkana E-Tech hybrid of de Renault Megane Estate E-Tech plug-in hybrid.

E-Tech hybride technologie van Renault biedt de perfecte combinatie van prestaties, efficiëntie en ongeëvenaard rijplezier. In de stad rijd je tot 80 procent van de tijd volledig elektrisch en in vergelijking met een soortgelijke auto met benzinemotor verbruik je tot 40 procent minder brandstof. De E-Tech plug-in hybride-modellen kunnen in tegenstelling tot de E-Tech hybride-modellen worden opgeladen met een stekker. Ook beschikken ze over een grotere batterij, waardoor langere afstanden in de volledig elektrische modus kunnen worden afgelegd.

Wil je meer weten over Renault Private Lease en de het unieke aanbod van Renault-modellen die je kunt rijden vanaf 275 euro per maand? Ga naar privatelease.renault.nl.