Bij het uitzoeken van een nieuwe (geëlektrificeerde) koop- of leaseauto vliegen de opties je om de oren. Natuurlijk speelt het exterieur een grote rol, maar het motortype en hoe duurzaam de auto is, zijn minstens zo belangrijk.

Om het keuzeproces gemakkelijker te maken ontwikkelde Renault een gratis snelle test die je binnen 30 seconden vertelt welk motortype het best past bij jouw rijgedrag.

Breng je voorkeuren in kaart

Denk je na over een geëlektrificeerde auto, dan is het slim om allereerst de laadmogelijkheden in jouw omgeving te onderzoeken. Grote kans dat die in overvloed aanwezig zijn: Nederland heeft de grootste laaddichtheid van Nederland. Stel jezelf vervolgens de vraag hoeveel kilometers je dagelijks aflegt. Het gemiddeld aantal kilometers ligt vaak veel lager dan aanvankelijk gedacht, dus meten is weten.

Bepaal vervolgens welk type rijder je bent. Probeer je altijd het maximale uit elke tank te halen, houd je van zorgeloos accelereren of hangt je rijgedrag helemaal af van je stemming? En hoe zien je vakanties eruit: reis je graag met de auto door Europa of blijf je het liefste thuis? Iedereen heeft andere voorkeuren. Deze test helpt je om op basis van jouw rijgedrag tot de perfecte motor- en model keuze te komen.

Geëlektrificeerde modellen voor iedereen

Renault heeft voor elk type rijder een passende motor. Wil je de stap zetten naar volledig elektrisch rijden, dan hebben de Renault Zoe E-Tech Electric en de nieuwe Renault Twingo E-Tech Electric de beste papieren. Deze 100 procent elektrische modellen hebben namelijk niet alleen een grote actieradius, maar laden ook razendsnel weer op.

Maar er zijn tegenwoordig ook veel hybride- en plug-in-hybridemodellen op de markt. Wat is eigenlijk het verschil daartussen? Een plug-in hybride auto heeft een veel grotere batterij, waardoor je in volledig elektrische modus aanzienlijk langere afstanden kunt afleggen, en is met een stekker op te laden - vandaar het voorvoegsel 'plug-in'.

Kies het model dat bij jou past

Als je eenmaal het motortype hebt gekozen, kun je je in de verschillende modellen verdiepen. Hecht je belang aan het reduceren van je footprint en rijd je regelmatig wat langere afstanden, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de nieuwe Renault Clio E-Tech Hybrid, Renault Captur E-Tech Hybrid of Renault Arkana E-Tech Hybrid, een sportieve en ruime SUV. Al deze modellen zijn uitgerust met een zichzelf opladende hybride aandrijving die garant staat voor ongekend rijplezier en zuiniger rijden.

Heeft een oplaadbare plug-in hybride je voorkeur, kies dan voor de Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid of de nieuwe Renault Megane Estate E-Tech Plug-in Hybrid. Dankzij de combinatie van een brandstofmotor en twee elektromotoren rijd je met deze ruime modellen tot wel 65 kilometer volledig elektrisch, zonder concessies te hoeven doen op het gebied van acceleraties, comfort en rijplezier.

De Renault Clio en de nieuwe Renault Captur zijn ook verkrijgbaar als Bi-Fuel-modellen. Deze starten op benzine en schakelen automatisch over op LPG. Op deze manier kun je direct geld besparen: elke kilometer die je rijdt, scheelt uiteindelijk in de kosten. Al vanaf 5.000 kilometer per jaar rijd je voordeliger in een Renault Bi-Fuel-model.

Kopen of leasen?

Een vraag waar je niet omheen kunt als je een nieuwe auto gaat uitzoeken, is of je die koopt (al dan niet met financiering) of least. Ga je het liefst voor laatstgenoemde optie, dan biedt Renault Private Lease uitkomst. Met Private Lease rijd je al vanaf 249 euro per maand in een gloednieuwe Renault. Alle kosten zijn bij de prijs inbegrepen, van onderhoud en reparatie tot wegenbelasting en een all-risk verzekering. Je hoeft alleen nog maar te tanken.

Meer weten over de (geëlektrificeerde) modellen van Renault? Bezoek dan renault.nl.