Op de automarkt stijgt het marktaandeel van elektrische, hybride en plug-in hybride modellen snel. Niet alleen de techniek en actieradius gaan met sprongen vooruit, ook de rijbeleving maakt een revolutionaire ontwikkeling door. Welke onderscheidende auto's gaan dit jaar de markt veroveren in deze drie categorieën?

De 100 procent elektrische auto is definitief doorgebroken in Nederland: eind 2019 ging de teller door de grens van 100.000 exemplaren, inmiddels is de 200.000 in zicht. Ook nieuwe hybride en plug-in hybride modellen vinden gretig aftrek en blijken een steeds populairder alternatief voor auto's met alleen een benzinemotor.

Elektrische auto met beste verhouding tussen prijs en actieradius

Renault is pionier en Europees marktleider op het gebied van elektrisch rijden. Met de introductie van de Renault ZOE E-Tech in 2012 luidde de Franse automaker een nieuw tijdperk in: de compacte stadsauto groeide uit tot de bestverkochte volledig elektrische auto van Europa. Ook in 2020 was de ZOE weer koploper, met meer dan 84.000 verkochte exemplaren.

Het succes is eenvoudig te verklaren: de Renault ZOE E-Tech biedt van alle EV's de beste verhouding tussen prijs (vanaf 32.790 euro ) en actieradius (maximaal 395 kilometer WLTP). De actieradius is zelfs de grootste binnen zijn segment. Bovendien beschikt de auto over een muisstille motor, een groot acceleratievermogen en een sportief design dat precies de juiste dosis brutaliteit uitstraalt.

Moeiteloos CO2-uitstoot verlagen met een (plug-in) hybride

Hoe leuk en gemakkelijk het is om de switch naar een geëlektrificeerde auto te maken, bewijst Renault met de nieuwe Renault Captur E-Tech Hybrid. Deze start 100 procent elektrisch en de batterij laadt zichzelf op tijdens het rijden, waardoor een stekker niet nodig is. In de stad kun je tot wel 80 procent van de tijd elektrisch rijden.

Door de combinatie van twee elektrische motoren en een verbrandingsmotor is de stille en comfortabele Captur E-TECH Hybrid (vanaf 27.690 euro) geschikt voor zowel korte als lange ritten. Bovendien verlaag je dankzij de hybride technologie moeiteloos je CO2-uitstoot en brandstofverbruik. De Renault Captur E-Tech is ook verkrijgbaar mét stekker als plug-in hybride (vanaf 32.690 euro).

Het prijsverschil is gemakkelijk te verklaren: de batterij van een plug-in hybride is veel groter dan die van een hybride. Deze slaat meer energie op, waardoor je in volledig elektrische modus veel langere afstanden kunt afleggen.

Toekomstig icoon dat de SUV-markt opschudt

De visie en pioniersgeest van Renault komen niet alleen tot uiting in de elektrificatie van bestaande modellen zoals de Captur, CLIO en TWINGO, maar ook in de introductie van toekomstige iconen zoals de nieuwe Renault ARKANA E-Tech Hybrid (vanaf 32.390 euro). Naar deze ruime SUV met een sportieve look, binnenkort te bewonderen in de showroom, is in Europa reikhalzend uitgekeken.

Ook met de ARKANA E-Tech Hybrid rijd je in de stad tot 80 procent van de tijd volledig elektrisch. In vergelijking met een soortgelijke auto met benzinemotor verbruik je tot 40 procent minder brandstof. De hybride technologie van Renault biedt de perfecte combinatie van prestaties, efficiëntie en ongeëvenaard rijplezier.

Switch naar geëlektrificeerd rijden

Overweeg je om over te stappen naar een 100 procent elektrische, een hybride of een plug-in hybride auto? Dit is hét moment om te switch te maken. Door het grote en constant groeiende aanbod is er altijd een model verkrijgbaar dat perfect bij jouw wensen aansluit.

Meer weten over geëlektrificeerd rijden en de nieuwe Renault-modellen bewonderen? Bezoek dan renault.nl.