Ben je op zoek naar een nieuwe zakelijke auto, dan loont het om goed voorbereid de markt op te gaan. Hoe zit het bijvoorbeeld met de bijtellingstarieven voor 2021? En welke nieuwe modellen combineren een rijke uitrusting met een zeer aantrekkelijke bijtelling?

1. Wat is bijtelling?
Rijd je in een jaar meer dan 500 privékilometers in een auto die je ook zakelijk rijdt, dan krijg je te maken met bijtelling. Dat werkt als volgt: je telt het bijtellingspercentage over de totale fiscale waarde van de auto op bij je belastbare inkomen. Daarover wordt vervolgens belasting geheven volgens de voor jou geldende inkomensbelastingschijf. Renault heeft een handige tool waarmee je in een paar seconden de netto bijtelling per maand berekent.

2. Wat zijn de bijtellingstarieven voor 2021?
Voor leaseauto's zijn er dit jaar twee mogelijkheden: 12 procent bijtelling voor volledig elektrische auto's met 0 gram CO2-uitstoot en 22 procent bijtelling voor auto's met minimaal 1 gram CO2-uitstoot. Er is één maar: bedraagt de fiscale waarde van je elektrische auto meer dan 40.000 euro, dan betaal je over het bedrag daarboven de reguliere 22 procent bijtelling.

3. Hoe werkt de bijtelling bij private lease?
Werknemers die een mobiliteitsbudget van hun werkgever krijgen, kiezen er steeds vaker voor om hun auto privé te leasen in plaats van via het bedrijf. Dit biedt de nodige voordelen. Zo ben je niet gebonden aan een vast budget voor je auto en er geldt voor Private Lease géén bijtelling.

Via Renault Private Lease rijd je een nieuwe Renault voor een vast bedrag per maand. Hierin zijn alle autokosten opgenomen, behalve brandstof. Bovendien kun je de auto eigenhandig samenstellen en bepaal je zelf de looptijd, variërend van 24 tot 60 maanden.

4. Welke zakelijke auto's hebben een aantrekkelijke bijtelling
Door hun lagere fiscale waarde lease je de zakelijke auto's van Renault altijd tegen een zeer aantrekkelijke bijtelling. Dat gaat overigens niet ten koste van de rijke uitrusting, want die is gewoon bij de prijs inbegrepen. De nieuwe Renault CLIO Business is hierdoor al verkrijgbaar voor een netto bijtelling vanaf 121 euro per maand.

Heb je behoefte aan een hogere zit en nog meer ruimte, dan is de nieuwe Renault CAPTUR Business een uitstekende keuze. In deze krachtige, comfortabele en eveneens rijk uitgeruste SUV rijd je al vanaf 145 euro per maand. De stijlvolle nieuwe Renault MEGANE Business en de extra ruime nieuwe Renault MEGANE Estate Business zijn verkrijgbaar voor een netto bijtelling vanaf respectievelijk 171 euro en 178 euro per maand.

5. Zijn hybride en plug-in hybride modellen geschikt als auto van de zaak?
Voor zakelijke rijders die naast een rijke uitrusting en een zeer aantrekkelijke bijtelling op zoek zijn naar een zuinige en efficiënte auto, bieden de hybride en plug-in hybride modellen van Renault uitkomst. De nieuwe Renault CLIO Business Hybrid beschikt over een zichzelf opladende hybride aandrijving. Dit zorgt voor ongekend rijplezier en zuiniger rijden. Door 80 procent van de tijd elektrisch te rijden, verbruik je tot 40 procent minder brandstof. Ook stoot je minder CO2 uit.

Geef je de voorkeur aan een batterij die je met een stekker kunt opladen, dan kom je uit bij een plug-in hybride. De nieuwe Renault CAPTUR Business Plug-in Hybrid en de nieuwe Renault MEGANE Estate Business Plug-in Hybrid hebben zowel een brandstofmotor als een batterij die je met een stekker kunt opladen. Hierdoor profiteer je van de responsiviteit en het comfort van elektrisch rijden én kun je tot 65 kilometer rijden zonder een beroep te hoeven doen op de brandstofmotor.

Wil je meer informatie over de Business modellen van Renault? Kijk dan op renault.nl.