Bij het uitzoeken van een nieuwe auto krijg je te maken met een overdaad aan vragen en opties. Renault ontwikkelde daarom een gemakkelijke test om erachter te komen welk motortype en model auto het best bij je passen.

Iedereen die ooit op het punt stond een nieuwe auto te kopen kent het gevoel: je ziet het overweldigende aanbod en vraagt je af waar je moet beginnen. Natuurlijk speelt het exterieur een rol van betekenis, maar het motortype en hoe duurzaam de auto is zijn minstens zo belangrijk.

Om het keuzeproces te vergemakkelijken ontwikkelde Renault een gratis snelle test die je binnen 30 seconden antwoord geeft op de vraag welk motortype het best past bij jouw rijgedrag.

Breng je voorkeuren in kaart

Denk je na over een elektrische auto, dan is het slim om allereerst de laadmogelijkheden in jouw omgeving te onderzoeken. Grote kans dat die in overvloed aanwezig zijn: Nederland heeft de grootste laaddichtheid van Europa. Stel jezelf vervolgens de vraag hoeveel kilometers je dagelijks aflegt. Het gemiddeld aantal kilometers ligt vaak veel lager dan aanvankelijk gedacht, dus meten is weten.

Bepaal vervolgens welk type rijder je bent. Probeer je altijd het maximale uit elke tank te halen, houd je van zorgeloos accelereren of hangt je rijgedrag helemaal af van je stemming? En hoe zien je vakanties eruit: reis je met de auto door Europa of blijf je het liefste thuis? Deze test helpt je om op basis van jouw rijgedrag tot de perfecte motorkeuze te komen.

Passend model voor iedereen

Renault heeft voor elk type rijder een passende motor. Wil je de stap zetten naar volledig elektrisch rijden, dan hebben de Renault ZOE en de nieuwe Renault TWINGO Electric de beste papieren. Deze volledig elektrische modellen hebben namelijk niet alleen een grote actieradius, maar laden ook razendsnel weer op.

Hecht je belang aan het reduceren van je footprint, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de nieuwe Renault CLIO Hybrid met een zichzelf opladende hybride aandrijving die garant staat voor ongekend rijplezier en zuiniger rijden.

Ben je juist op zoek naar een oplaadbare plug-in hybride, kies dan voor de nieuwe Renault CAPTUR Plug-in Hybrid of de nieuwe Renault MEGANE Estate Plug-in Hybrid. Dankzij de combinatie van een brandstofmotor en twee elektromotoren rijd je met deze ruime modellen tot wel 65 kilometer volledig elektrisch, zonder concessies te hoeven doen op het gebied van acceleratie, comfort en rijplezier.

De Renault CLIO en nieuwe Renault CAPTUR zijn ook verkrijgbaar als Bi-Fuel-modellen, deze starten op benzine en schakelen automatisch over op LPG. Op deze manier kun je direct geld gaan besparen. Want elke kilometer die jij rijdt, scheelt uiteindelijk in de kosten. Vanaf 5.000 kilometer per jaar rijd je voordeliger in een Renault Bi-Fuel model.

Zuinige business modellen

Ook voor zakelijke rijders is er veel te kiezen dankzij de speciale businessmodellen van Renault. Bij het Franse automerk profiteer je altijd van een rijke uitrusting, een zeer aantrekkelijke bijtelling én het perfect passende motortype, of je nu kiest voor de Renault CLIO, CAPTUR, MEGANE of MEGANE Estate.

Ben je in dienst bij een werkgever die er alles aan doet om de CO2-uitstoot te reduceren? Goed nieuws: de eerder genoemde nieuwe Renault CLIO Hybrid, CAPTUR Plug-in Hybrid en MEGANE Estate Plug-in Hybrid zijn ook verkrijgbaar als business-uitvoering.