Naast een rijke uitrusting zijn veel zakelijke rijders op zoek naar een zo aantrekkelijk mogelijke bijtelling. Maar hoe bereken je die kosten precies? En welke zakelijke auto's zijn het meest ideaal? Drie veelgestelde vragen over bijtelling beantwoord.

1. Wat is bijtelling en hoe werkt het?
Rijd je in een jaar meer dan 500 privékilometers in een zakelijke auto, dan krijg je te maken met bijtelling. Dit houdt in dat een percentage van de fiscale waarde van de auto bij je belastbare inkomen wordt opgeteld. Voor auto's met minimaal 1 gram CO2-uitstoot bedraagt de bijtelling 22 procent.

Voor volledig elektrische auto's, die 0 gram CO2 uitstoten, steeg de bijtelling op 1 januari van 4 naar 8 procent tot een fiscale waarde van 45.000 euro. Voor het bedrag daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22 procent. Lease je een auto voor privégebruik (private lease), dan hoef je helemaal geen bijtelling te betalen.

2. Hoe bereken je de bijtelling?
Jouw netto bijtellingsbedrag per maand is eenvoudig te berekenen aan de hand van drie variabelen: de totale fiscale waarde van je zakelijke auto, het bijtellingspercentage en de inkomensbelastingschijf waar jij in valt. Renault heeft een handige tool waarmee je het maandbedrag in een paar seconden berekent.

De Franse autobouwer grossiert in rijk uitgeruste businessmodellen met een zeer aantrekkelijke bijtelling. De lagere fiscale waarde van de businessmodellen zorgt voor een lagere bijtelling, en Renault doet daar nog eens extra uitrusting bij zonder de bijtelling te laten stijgen. Zo houd je als leaserijder geld over voor andere leuke zaken.

3. Welke modellen hebben een aantrekkelijke bijtelling?
De nieuwe Renault CLIO Business is al verkrijgbaar voor een netto bijtelling vanaf 119 euro per maand. Vanwege de zeer aantrekkelijke bijtelling is de CLIO Business ideaal voor de zakelijke rijder die de nodige privékilometers rijdt. De auto is ook te krijgen als E-TECH Hybrid met een zichzelf opladende hybride aandrijving. Door 80 procent van de tijd elektrisch te rijden stoot je minder CO2 uit en bespaar je maar liefst 40 procent op je brandstofverbruik.

Heb je behoefte aan een hoge zit en meer ruimte, dan is de Renault CAPTUR Business een uitstekende keuze. In deze krachtige, verfijnde en eveneens rijk uitgeruste SUV rijd je al vanaf 145 euro per maand.

Een derde zakelijk model dat niet onvermeld mag blijven, is de Renault MEGANE Estate Business die met zijn stijlvolle uitstraling en laadruimte van 2,7 meter lang de perfecte combinatie tussen zakelijk en privé rijden biedt. De stationwagen is verkrijgbaar vanaf 162 euro netto bijtelling per maand.

Zowel de CAPTUR Business als de MEGANE Estate Business zijn beschikbaar als E-TECH Plug-in Hybrid. Deze modellen hebben zowel een brandstofmotor als een batterij die je met een stekker kunt opladen. Hierdoor profiteer je van de responsiviteit en het comfort van elektrisch rijden én kun je tot 65 kilometer rijden zonder een beroep te hoeven doen op de brandstofmotor.

Wil je meer informatie over alle businessmodellen van Renault? Kijk dan op renault.nl/business.

3 businessmodellen van Renault