Rabobank-medewerkers steken de handen uit de mouwen tijdens NL Doet

Tientallen medewerkers van Rabobank Utrecht hebben op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart de handen uit de mouwen gestoken tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet.

NLdoet

Er werd onder andere gewerkt bij natuurstichtingen, sportverenigingen en zorginstellingen. Parken werden aangeharkt, er werd geschilderd, het gras werd gemaaid en zwerfafval opgeruimd. NL Doet is de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Organisaties worden op deze manier geholpen met klussen te klaren waar ze anders niet altijd aan toekomen. Daarnaast is het voor de vrijwilligers ook gezellig om met elkaar aan het werk te zijn.

Sociale Iniatieven

Rabobank draagt graag bij aan sociale initiatieven. Ook de deelname aan NL Doet sluit goed aan bij de coöperatieve grondslag van de bank.  Medewerkers gingen o.a. aan de slag bij de wijk rondom de Veemarkt, waar werd geholpen met het ruimen van vuil. Bij de Hoogravense Korfbal club werd het clubhuis geschilderd en een tunnel gegraven voor grondleidingen. In de Vlinderhof in het Maximapark werd de grond omgespit en kregen de bankjes een nieuwe laklaag. Ook werden er insectenhotels gemaakt voor Stichting Utrecht Natuurlijk en bij de Stichting De Kievit in Harmelen stond de dag o.a. in het teken van het snoeien van de bomen.

Bijenstand

Martijn Rijkse, deelnemer aan het project bij Stichting Utrecht Natuurlijk: ‘Het is belangrijk dat de bijenstand op peil wordt gehouden. Hoe mooi dat wij als medewerkers van de Rabobank hier een bijdrage aan kunnen leveren. Ik doe volgend jaar graag weer mee.’

Tip de redactie