Er zijn maar weinig Nederlandse merken die zo hun stempel op onze sporthistorie hebben gedrukt als Quick. Van de kunstschaatsen van Sjoukje Dijkstra tot de 'Quickies' van Faas Wilkes: grenzen verleggen was en is de drijvende kracht achter het legendarische sportmerk. Nu is de boxershort aan de beurt.

Quick gaat sinds 2011 door het leven als Q1905. De nieuwe naam is een ode aan het jaar van oprichting. Voortbouwend op de legendarische geschiedenis vol grensverleggende prestaties staat innovatie nog altijd hoog in het vaandel bij Q1905. 

De laatste toevoeging is Q Bodywear, 's werelds eerste boxershort gemaakt Odile Cotton: gekamd katoen van de beste kwaliteit. Maar wat ging er allemaal aan die laatste vondst vooraf?

De bokshandschoenen van Bep van Klaveren

Tijdens de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam werd bokser Bep van Klaveren kampioen in de vedergewichtklasse. Het bleek het begin van een roemrijke carrière, waarin 'The Dutch Windmill' 77 van zijn 102 partijen won. Quick leverde de leren bokshandschoenen waarmee Van Klaveren - in 2007 uitgeroepen tot Grootste Rotterdammer - zijn tegenstanders tegen het canvas werkte.

De schaatsen van Dijkstra en Verkerk

Quick heeft altijd verschillende takken van sport bediend met materiaal van de hoogste kwaliteit. Zo steeg drievoudig wereldkampioen Sjoukje Dijkstra in de jaren zestig tot grote hoogten op kunstschaatsen van Quick. Kees Verkerk, tweevoudig wereldkampioen allround, deed hetzelfde op langebaanschaatsen van het destijds alomtegenwoordige sportmerk.

De voetbalschoenen van Wilkes, Swart en Moulijn

Quick verwierf de grootste bekendheid als voetbalmerk; al in 1947 liep het hele Nederlands Elftal op 'Quickies'. In de jaren vijftig en zestig domineerde Quick de Nederlandse velden. Maar liefst 75 procent van alle spelers - waaronder profs als Faas Wilkes, Sjaak Swart en Coen Moulijn - droeg schoeisel uit Hengelo.

De golfuitrusting van Joost Luiten

Anno 2018 is Q1905 nog steeds een zeer veelzijdig sportmerk. Naast voetbal en vrijetijdskleding zijn tennis en golf de belangrijkste pijlers; Q-Golfwear, de golftak van Q1905, is al vijf jaar kledingsponsor van Joost Luiten. In 2016 won de beste golfer van Nederland de KLM Open met een grote Q op zijn polo. Q-tennis is afgelopen jaar geïntroduceerd; de officiële kleding en merchandise partner van ABN AMRO World Tennis Tournament.

Boxershorts van Odile Cotton

Historie en innovatie komen samen in Q Bodywear. De boxershorts zijn gemaakt van Odile Cotton, een stof vervaardigd uit de 20 procent beste vezels van gekamd katoen. Een andere nieuwigheid is het extra horizontale panel aan de voorkant, waardoor de kruisconstructie niet trekt en veel minder snel kapot gaat. De krimp- en kreukbestendige boxers zijn verkrijgbaar in een fraai vormgegeven two-pack. Geïnspireerd door de legendes van toen, gemaakt voor de legendes van nu.

Koop ze hier.