Nu de literprijs van benzine boven de twee euro is, zoeken Nederlandse automobilisten massaal naar plekken om goedkoper te kunnen tanken. Sommige bestuurders gaan de grens over om geld te besparen op brandstofkosten, maar dit is helemaal niet nodig. Ook in Nederland kan je tanken voor minder dan 90 cent per liter.

Ben je het ook beu om zoveel te betalen voor benzine? Er bestaat een eenvoudige oplossing waarmee je ruim de helft van je brandstofkosten bespaart.

LPG (autogas) is het alternatief voor benzine. Het is beter voor het milieu en ook nog eens veel goedkoper. Een win-winsituatie dus. Een liter LPG kost momenteel gemiddeld 0,95 euro, blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek, okt 2021). Dat is dus ongeveer een euro per liter goedkoper dan benzine. Hoeveel liter tank jij per tankbeurt? Bereken maar wat jij gaat besparen met LPG.

Dit zijn de voordelen van LPG voor je op een rijtje:

1) Lagere brandstofkosten
Je bespaart ongeveer een euro per liter.
Voorbeeld: Je hebt een Volkswagen Golf en je tankt vijftig liter benzine voor 98 euro. Met diezelfde Volkswagen Golf tank je vijftig liter LPG voor 47,50 euro. Dat scheelt dus 50,50 euro per tankbeurt.

2) Schonere brandstof
Een auto op LPG stoot vergeleken met een benzineauto tot 21 procent minder CO2 uit en tot 95 procent minder fijnstof.

3) Voldoende LPG-tankstations
In Nederland zijn er 1.200 tankstations waar je LPG kunt tanken. In Europa zijn er circa 45.000 LPG tankstations.

Uiteraard zitten er ook nadelen aan rijden op autogas. Zo betaal je iets meer wegenbelasting en kun je met een liter LPG iets minder ver rijden dan met een liter benzine. Ook moet je natuurlijk investeren in een LPG-installatie. Dit verschilt per type auto en LPG-systeem, maar ga uit van zo'n 2.000 euro.

Ben jij getriggerd om over te stappen op autogas? Met LPG rijd je goedkoper en schoner. Heb jij een benzineauto, dan kun je deze gewoon laten ombouwen. Dit is niet alleen zeer prettig voor je portemonnee, maar draagt ook bij aan een beter klimaat. Wat ga jij doen met het geld dat je extra overhoudt?

Vraag vrijblijvend een offerte aan om jouw auto te laten ombouwen naar LPG.