De overgang naar volledig elektrisch rijden is in volle gang. De actieradius van elektrische auto’s neemt almaar toe en de technologie aan boord wordt steeds intuïtiever. In het premiumsegment steekt deze 5-deurs fastback met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Polestar laat met de volledig elektrische Polestar 2 zien hoe de toekomst van autorijden eruitziet. Het pionierende automerk is erin geslaagd een topklasse auto te creëren die breekt met tradities en een nieuwe standaard zet op het gebied van design, technologie, veiligheid en performance. Hieronder vijf redenen om te kiezen voor de nieuwe Polestar 2.

1. Razendsnelle acceleratie

Met twee krachtige elektromotoren aan boord heeft de Polestar 2 aan acceleratievermogen geen gebrek. Dankzij zijn volledig elektrische aandrijflijn en een totaal vermogen van 300 KW (408 pk) schiet de auto in 4,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

Hoewel de Polestar 2 razendsnel optrekt, staat het woord performance bij Polestar vooral voor rijdynamiek: de Polestar 2 biedt optimaal rijplezier en controle over de auto.

2. Lage bijtelling

De lage bijtelling van 8 procent op 100 procent elektrische modellen maakt de Polestar 2, leverbaar vanaf 59.800 euro, zeer geschikt als zakelijke auto.

Het lage tarief geldt tot een cataloguswaarde van 45.000 euro, voor het bedrag daarboven wordt een bijtellingspercentage van 22 procent gehanteerd. Je betaalt helemaal geen bijtelling als je de auto alleen voor privégebruik leaset (private lease).

3. Minimalistisch design

De Polestar 2 is een lust voor het oog en komt aan unieke designelementen niets tekort. De voorkant van de auto is uitgerust met een karaktervolle grille en de verlichting op de achterzijde telt 288 ledjes over de hele breedte van de auto.

Het audiosysteem, de houten decoratie, de randloze spiegels en het veganistische interieur zijn met een obsessieve aandacht voor detail ontworpen. Het resultaat is een minimalistisch meesterwerk dat tegemoet komt aan alle behoeften van de vooruitstrevende automobilist.

4. Nauwelijks onderhoud

Voor Polestar betekent duurzaamheid meer dan emissievrij rijden. Een van de grootste voordelen van een volledig elektrische aandrijflijn is dat de auto veel langer meegaat dan modellen met een brandstofmotor en nauwelijks onderhoud vergt.

Mocht onderhoud toch nodig zijn, dan ben je zo weer op weg: Polestar heeft een landelijk dekkend servicenetwerk.

5. Intuïtieve technologie

De Polestar 2 is de eerste auto ter wereld die standaard is uitgerust met het Google Automotive-besturingssysteem. De Human-Machine Interface met geïntegreerde Google-apps en -services werkt net zo intuïtief als een smartphone en is uitgerust met spraakherkenning.

Navigeren, muziek afspelen, een afspraak inplannen, vragen naar de actieradius; het kan allemaal via een ‘Hey Google’-commando. Zo kun jij je aandacht volledig op de weg houden.

Het intuïtieve systeem heeft een eigen 4G-verbinding en werkt zelfstandig, maar wordt nog slimmer in combinatie met de Polestar Connect-app. De auto weet dan bijvoorbeeld al wie je bent zodra je de deurgreep aanraakt en past automatisch de stoel-, stuur- en spiegelinstellingen aan.

De Polestar 2 laat zien dat de tijd dat een auto slechts een vervoermiddel was ver achter ons ligt. Bekijk alle specificaties en beelden van de volledig elektrische 5-deurs fastback op polestar.com.