Elektrisch rijden heeft ontelbaar veel voordelen, ook voor jou. Misschien twijfel je nog om de overstap te maken, maar de voordelen van elektrisch rijden overstijgen de nadelen al lang. Om je op weg te helpen, hieronder de zeven belangrijkste voordelen van elektrisch rijden.

Altijd overal rijden

Binnensteden worstelen met hun luchtkwaliteit. Oudere diesel- en benzineauto’s stoten zoveel CO2 uit dat steeds meer steden milieuzones invoeren, waar bijvoorbeeld oudere benzine- en dieselauto’s niet meer welkom zijn. Met een elektrische auto heb je daar geen last van, want jouw uitstoot is nul. Ook al ligt je bestemming in hartje stad, met een elektrische auto blijft deze altijd bereikbaar, nu en in de toekomst.

Besparen op onderhoud

Met een elektrische auto bespaar je niet alleen op brandstof, je bespaart ook op onderhoud. Een brandstofmotor heeft honderden draaiende delen, die allemaal smering behoeven en allemaal slijten. Een elektrische auto heeft geen olie nodig en het aantal draaiende delen blijft beperkt tot zo’n twintig stuks. Omdat een elektrische auto veel sterker kan afremmen op de motor dan een auto met verbrandingsmotor gaan de remmen van een elektrische auto doorgaans ook langer mee dan die van z’n conventionele soortgenoten. Zei daar iemand “besparing” ?

Rijplezier!

Vergis je niet, petrolheads: een elektrische auto draait om meer dan besparingen en milieuwinst. Elektrisch rijden is vooral heel erg leuk. Elke elektrische rijder wordt vroeg of laat gegrepen door de drang om nog een stukje zuiniger te rijden. Je eigen zuinigheidsrecord, of dat van je vrienden, verslaan is een spel dat niet snel verveelt. Bovendien biedt elke elektrische auto een vorm van rijplezier die je alleen in dure, benzinegestookte sportwagens vindt: je bent vaak de snelste bij het stoplicht omdat het volledige – en vaak niet geringe - vermogen van een elektromotor meteen beschikbaar is als je het gaspedaal intrapt. Met zoveel plezier aan boord kan je rit niet lang genoeg duren!

Goedkoop “tanken”

De benzineprijs doorbrak nog niet zo lang geleden de astronomische grens van 2 euro voor een liter. “Tanken” met je elektrische auto is een stuk goedkoper en het kan tegenwoordig bijna overal: langs de snelweg, op je werk, maar ook thuis. Als je je reizen zo uitkient dat je alleen maar thuis hoeft te laden, dan betaal je voor je auto hetzelfde tarief dat je ook betaalt voor je tv: zo’n 23 cent per Kilowattuur. De gemiddelde elektrische auto heeft nog geen 20 kWh nodig om 100 kilometer ver te komen. Heb je ook nog zonnepanelen? Probeer dan nog maar eens langs een benzinepomp te rijden zonder in lachen uit te barsten!

Rust!

Kijk, wij weten ook wel dat een bijzondere benzinemotor heel mooi kan klinken, maar heb je echt altijd behoefte aan die herrie? In een elektrische auto vind je rust: motorgeluid is er niet, trillingen blijven achterwege en het bandengeluid blijft beperkt. Bovendien hoef je zelf niet meer te schakelen en nemen rijhulpsystemen je ook een hoop werk uit handen. In een elektrische auto vind je de rust waarmee je je drukke werkdag aankunt, of ‘m achter je kunt laten.

Maximale uit je mobiliteitsbudget

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om werknemers een mobiliteitsbudget te geven, een vaak maandelijkse uitkering die je kunt gebruiken om je zakelijke kilometers te bekostigen. Krijg je zo’n mobiliteitsbudget van je baas? Dan heb je met deze tips de juiste tools in handen om daar het maximale uit te halen. Met een elektrische auto heb je de vrijheid om te gaan en te staan waar je wil, wanneer je dat wilt. Hoe zuinig je rijdt en hoe goedkoop je laadt bepaal je voor een groot deel zelf. Het maximale halen uit het vaste en variabele deel van je mobiliteitsbudget was nog nooit zo makkelijk!

Warme handen (en billen)

Tijdens een koude winter is er niks erger dan te moeten krabben om vervolgens met bevroren vingers in een ijskoude auto te stappen, die pas op temperatuur komt als je al bijna op je werk bent. Met een elektrische auto behoort dat probleem voorgoed tot de prehistorie! Met pre-conditioning kun je zorgen dat je auto zichzelf opwarmt tot een behaaglijke temperatuur, terwijl hij nog aan de lader hangt. Terwijl jij je laatste slok koffie nuttigt verdwijnt het laatste beetje ijs van de ruiten.