Nu elektrisch rijden steeds meer ingeburgerd raakt, volgen de compacte stadsauto’s met elektromotor elkaar in hoog tempo op. Peugeot voegt zich bij de revolutie: de compleet vernieuwde 208 krijgt met de e-208 een elektrisch broertje

De Peugeot e-208 is de nieuwste volledig elektrische auto van de Franse fabrikant. De oorspronkelijke 208 werd in 2012 gepresenteerd als opvolger van de 207. Zeven jaar later staat de tweede generatie klaar om 2020 te veroveren.

Sportief en sensueel

Een snelle blik volstaat om te zien dat het designteam van Peugeot voortvarend te werk is gegaan. De nieuwe 208 – verkrijgbaar in vijf versies: Like, Active, Allure, GT-line en GT – heeft een sportief en sensueel uiterlijk dankzij het lage silhouet, een lange motorkap en de zonnige kleur genaamd Jaune Faro.

De voorkant oogt stoer, brutaal zelfs, door de grote grille en inkepingen onder de koplampen, die in de GT-uitvoeringen zijn voorzien van full-LED klauwafdrukken die bij aangezet contact altijd branden.

Altijd verbonden

Ook de binnenkant van de auto heeft een transformatie ondergaan. Wie aan de bestuurderszijde instapt, kan zich verheugen over de nieuwe i-Cockpit® 3D. Dit digitale 3D-instrumentenpaneel bevat alle relevante autogegevens en een navigatiefunctie. In het midden van het dashboard zit een 10 inch HD-touchscreen verwerkt. Het scherm laat zich praktisch en intuïtief bedienen; niet alleen middels touch, maar ook met spraakcommando’s, knoppen op het stuurwiel en de zeven op pianotoetsen lijkende toggle switches op het middenpaneel.

In het opbergvak onder de toetsen kun je via inductie of de USB-aansluitingen je smartphone opladen. En dankzij de Mirror Screen-functionaliteit kun je de apps op je smartphone gewoon via het touchscreen van de auto gebruiken, zodat je ook onderweg makkelijk een podcast kunt luisteren of kunt bellen met collega's of zakenpartners.

e-208 warm onthaald

Dat automobilisten met smart zaten te wachten op een nieuwe Peugeot met elektromotor bleek dit najaar uit de reserveringen voor de Peugeot e-208. Deze volledig elektrische auto van Peugeot heeft een 100 kW-motor en 50 kWh-batterij met een actieradius tot 340 kilometer (volgens WLTP-test) aan boord. Peugeot garandeert een minimale laadcapaciteit van 70 procent gedurende acht jaar of 160.000 kilometer.

De voordelen van elektrisch rijden zijn inmiddels welbekend: geen CO2-uitstoot, een geluidloze motor, een groot acceleratievermogen, kostenbesparing – elektriciteit is goedkoper dan brandstof en een elektromotor onderhoudsvriendelijker dan een verbrandingsmotor – en lage bijtelling voor de zakelijke rijder (8 procent in 2020). Peugeot doet daar nog een schepje bovenop met de MyPeugeot App, waarmee je als bestuurder bepaalde functionaliteiten op afstand kunt regelen, zoals het opladen en de voorverwarming of -koeling van het interieur.

Wil je de auto van dichtbij bekijken en spelen met de samenstelling van het exterieur en interieur? Op peugeot.nl kun je van de nieuwe Peugeot 208 of e-208 jouw persoonlijke droomauto maken of een brochure aanvragen.