We gebruiken onze mobiele telefoon gemiddeld meer dan twee uur per dag en daardoor groeit het aantal functies. Naast je bankzaken doen en social media-kanalen checken, regel je tegenwoordig ook 'autozaken' met je smartphone. 

In alle sectoren is mobiliteit zeer belangrijk en vooral in de altijd bewegende auto-industrie. De mobiele telefoon veranderde de afgelopen jaren het werk van de fabrikanten, waardoor ze naast het bouwen van auto’s ook aan de slag gaan met het ontwikkelen van apps.

Een merk dat veel tijd en energie steekt in het neerzetten van een goede applicatie is Opel. De Duitse fabrikant helpt haar klanten met de myOpel App waarmee allerlei zaken op afstand te regelen zijn. 

Download de app nu voor iOS en Android

Je auto gemakkelijk terugvinden

De app bevat meerdere mogelijkheden, zoals het terugvinden van je auto. De locatie vind je terug op je mobiel en zelfs de daadwerkelijke auto helpt mee door met de lichten te knipperen of de claxon te gebruiken.

Ook krijg je een flinke hoeveelheid informatie over de staat van de Opel binnen via de myOpel App. Zo ben je altijd op de hoogte van de bandendruk, het brandstofniveau en het oliepeil.  

Hulp bij pech of een noodsituatie

Bij eventuele pech of een noodsituatie helpt de app om de juiste stappen te nemen. Op interactieve wijze vind je de verschillende procedures terug op je telefoon. Een ander groot voordeel van deze connectie met je auto is dat je via je smartphone vooraf de route in het navigatiesysteem kunt programmeren.  

De handige app van Opel maakt onderdeel uit van OnStar, de persoonlijke online en service-assistentie van de Duitse fabrikant. Opel’s nieuwe Online Editions zijn standaard uitgerust met dit systeem, evenals 4G wifi.

Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Klik dan hier om online een proefrit aan te vragen.