Veel mensen trekken er deze zomer op uit met de auto. Of je nou in Nederland blijft of naar het buitenland rijdt: wat moet je weten voordat je vertrekt? En wat mag er zeker niet ontbreken in je auto? 

Als je deze zomer in Nederland blijft, is het enige wat je bij je moet hebben een gevarendriehoek. Dit voor als de alarmlichten het niet doen. Maar vertrek je naar een verdere bestemming, dan zijn er verschillende dingen die in je auto moeten liggen. 

In veel Europese landen is het verplicht om een brandblusser, gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos in je kofferbak te hebben. Maar ook een ongebruikte alcoholtest mag in Frankrijk niet ontbreken. 

Verder kennen ze in Duitsland bepaalde milieuzones. Om door deze gebieden te mogen rijden, heb je een speciale sticker nodig. Fijn: snelwegen vallen hier niet onder. 

Een persoonlijke assistent

Ook handig om bij je te hebben in de auto: een persoonlijke assistent waar je met al je vragen bij terecht kan. Dit is een van de indrukwekkende features van Opel OnStar. Standaard op de nieuwe Online Edition uitvoeringen van Opel.

Met één druk op de knop staat de OnStar medewerker dag en nacht voor je klaar als een persoonlijke assistent. De Nederlands sprekende medewerker helpt je om het dichtstbijzijnde hotel, restaurant of zwemparadijs te vinden. 

Desgewenst wordt het adres rechtstreeks doorgestuurd naar je navigatiesysteem. Zo heb je altijd je handen aan het stuur en behoud je het overzicht op de weg. Wel zo veilig.

Altijd direct hulp

Waar je ook heen gaat, het kan altijd gebeuren dat er onderweg iets met je auto aan de hand is of dat je betrokken raakt bij een ongeval. De OnStar medewerker kan dan meteen de hulpdiensten inschakelen; jij hebt tenslotte al genoeg aan je hoofd.

Met Opel OnStar is er dus altijd iemand in de buurt die hulp kan bieden. Maar ook in geval van diefstal biedt Opel OnStar uitkomst. Via GPS wordt de auto getraceerd en op afstand kan ervoor worden gezorgd dat de auto niet meer gestart kan worden. Zo is de kans dat je je auto terugkrijgt bij eventuele diefstal een stuk groter.

Meer informatie over de Opel OnStar vind je hier