Auto's worden steeds slimmer en verzamelen meer informatie. Met het OnStar-systeem van Opel kies je met een handige knop zelf of je je locatie deelt.

Smartphones, internetbrowsers en steeds meer 'connected' apparaten verzamelen informatie over gebruikers. Deze informatie wordt vaak gebruikt om de diensten voor de gebruiker te verbeteren. 

Het OnStar-systeem van Opel is ook zo'n connected dienst. Deze veelzijdige service werkt als een persoonlijke assistent en kan bijvoorbeeld met GPS-technologie de locatie van de auto raadplegen. Wie zich zorgen maakt over de gevoeligheid van deze informatie, kan gerust zijn. OnStar zal de informatie nooit aan ongerelateerde derde partijen doorverkopen. De service staat geheel in dienst van de gebruiker en de privacy is gewaarborgd.

Hulp bij nood

In een noodgeval wordt het OnStar-systeem gebruikt om via de persoonlijke assistent hulpdiensten in te schakelen. Het is dan natuurlijk uitermate handig dat meteen de locatie van het voertuig wordt doorgegeven. In een noodsituatie kan het kostbare tijd schelen en je hoeft je telefoon niet te pakken en uit te zoeken waar je bent.

In alle andere gevallen kun je ervoor kiezen om je locatie niet door te geven. Wil je wel de assistent spreken, maar niet automatisch je locatie prijsgeven? Voor deze situatie is het bedieningspaneel uitgerust met een privacyknop. Houd je deze ingedrukt, dan wordt de informatie niet doorgestuurd aan de OnStar-dienst. Er is maar één persoon die bepaalt wat Opel OnStar wel en niet kan doen en dat ben jijzelf.

Extra beveiliging

Verschillende diensten van OnStar vragen ook om je pincode die bij de dienst hoort. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het op afstand vergrendelen en ontgrendelen van de portieren of bij hulp bij diefstal.

Meer weten? Kijk op opel.nl.