Zelfs de meest geavanceerde telefoon is waardeloos als de batterij leeg is. Het is dan ook de grootste ergernis van smartphonegebruikers.

We zijn inmiddels zo gehecht aan onze smartphone dat we het bijna benauwd krijgen als we er even geen gebruik van kunnen maken. Vooral een lege accu kan tot grote ergernissen leiden. Maar ook een slecht signaal of langzaam internet kan irritatie opwekken.

Noodsituatie

Naast de luxe van toegang tot internet of contact met vrienden en kennissen kan een smartphone natuurlijk ook in een noodsituatie van pas komen. Stel dat een passagier duizelig wordt, flauwvalt of last krijgt van een hartritmestoornis? Of als een toevallige voorbijganger medische hulp nodig heeft? Dan is een lege telefoon pas echt reden tot paniek.

Het OnStar-systeem van Opel biedt in dit soort situaties hulp. Deze persoonlijke assistent is leverbaar in iedere nieuwe Opel. Met een druk op de SOS-knop kom je direct in contact met je persoonlijke assistent. Deze kan onmiddellijk hulp bieden, hulpdiensten inschakelen en snel de benodigde gegevens doorsturen.

OnStar helpt juist in die gevallen waarin je zelf misschien het overzicht kwijt bent. Na een ongeval hoef je niet je telefoon te zoeken en geeft het GPS-systeem zelf de locatie van het voertuig door. De krachtige antenne zorgt ervoor dat het systeem zelfs mobiel bereik heeft op locaties waar de smartphone het laat afweten.

Meer weten? Kijk op opel.nl.