Kinderen, schone kleding en fruit gaan niet goed samen. Met deze tips verwijder je de lastigste fruitvlekken. Ook handig voor kleding voor volwassenen.

De meeste fruitvlekken zijn vrij eenvoudig schoon te krijgen. Wrijf (niet te hard) zoveel mogelijk van het vruchtvlees van de kleding met keukenpapier, een schone doek die niet afgeeft of tissues. Bestrooi de vlek met wat vlekkenzout en was het kledingstuk dan mee met de andere was. Wacht hier niet te lang mee. Is de vlek dan nog steeds zichtbaar, dep hem dan met wat warme alcohol, azijn of citroensap.

Miele-wasmachines met de speciale wasfunctie Vlekken passen het programmaverloop aan de geselecteerde vlek(ken) aan. Hierdoor verdwijnen ook de lastigste fruitvlekken als sneeuw voor de zon.

Gevaarlijk fruit

Sommige soorten fruit veroorzaken hardnekkige vlekken. Deze verwijder je als volgt:

  • Een aardbeienvlek behandel je eerst met een lauw sopje. Hardnekkige vlekken behandel je het beste direct met vloeibaar bleekmiddel.
  • Een beproefd huismiddeltje tegen bosbessenvlekken is citroensap.
  • Ook tegen vlekken van kersensap helpt in eerste instantie het sap van een uitgeperste citroen. Of een sopje en vervolgens een behandeling met melk.

Wacht niet te lang

Hoe sneller je een fruitvlek behandelt, hoe groter de kans dat hij uit de kleding gaat. Ben je te laat? Oude fruitvlekken verdwijnen vaak na een bad van een paar uur in karnemelk, waaraan een scheutje citroensap is toegevoegd. Bij tere weefsels werken ook ammonia en zeepspiritus.

Gebruik nooit zeep om fruitvlekken te verwijderen. Dan kunnen donkere, blauwachtige kringen ontstaan.

Wil je weten hoe je andere lastige vlekken snel, eenvoudig en veilig uit je kleding kunt krijgen? Raadpleeg dan de vlekkenwijzer van Miele.

Ontdek de voordelen van de Miele W1 TwinDos-wasmachine.