Vlak voor de testdagen lanceert NUsport het leukste GP-spel van Nederland. Het managerspel geeft fans de kans om per Grand Prix een team samen te stellen en punten te verdienen. Per GP kan je mooie prijzen winnen.

"Formule 1 leeft bij het NU.nl-publiek", zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman, die blij is met de toevoeging van het managerspel. "Het GP-spel is een toffe extra naast de berichtgeving, de podcasts en de video’s die we maken over Formule 1. Met het spel hopen we mensen nog meer betrokken te maken met de sport."

“Met het spel hopen we mensen nog meer betrokken te maken met de sport”
Gert-Jaap Hoekman

Hoe het werkt

Als deelnemer krijg je een totaalbudget van 100 miljoen euro om een team samen te stellen. Met dit budget kun je verschillende coureurs aan je team binden. Iedere coureur heeft zijn eigen prijs, daarom betaal je een stuk meer voor wereldkampioen Lewis Hamilton (50 miljoen) dan voor de nieuwkomer Alexander Albon (5 miljoen). Het is dus zaak om met je budget voor elke race een uitgekiend team samen te stellen om zoveel mogelijk punten binnen te halen. De uitslag van de betreffende Grand Prix is bepalend voor de punten die je krijgt voor jouw team.

Lichten op groen

Vanaf vandaag staan de lichten op groen en kun je een eigen team samenstellen in het GP-spel van NUsport. Joost Nederpelt, F1-expert van NU.nl, geeft deelnemers alvast een tip. "Alfa Romeo met Kimi Raikkonen kan weleens een verrassing worden."

“Alfa Romeo met Kimi Raikkonen kan weleens een verrassing worden.”
Joost Nederpelt

Start een vriendenleague

De eerste Grand Prix van het seizoen is op zondag 17 maart in Australië en begint om 06.10 uur in de ochtend. Zorg dat je voor de start van het seizoen je team hebt samengesteld, zodat je geen punten misloopt. Nodig ook direct je collega’s, familie en vrienden uit voor een vriendenleague en laat zien dat jij over de meeste F1-kennis beschikt. Speel vanaf nu het NUsport GP-spel. Deelname is gratis.