Wie de tassen al had gepakt voor een vakantie naar verre oorden, staat nu wellicht met het handen in het haar. Geen zorgen, want ook in Nederland vind je de mooiste vakantiebestemmingen. Wat dacht je van een huisje midden in het bos? Vijf bijzondere vakanties in eigen land, maar met het gevoel van verder weg.

Het boshuisje

Hier vind je verscholen tussen de bomen idyllische boshuisjes die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen. Maak lange wandelingen door één van de mooiste bossen in Nederland en rooster 's avonds marshmallows bij de vuurkorf. Niets hoeft, alles mag.

Op safari

Wie denkt dat je voor een safari naar Afrika moet afreizen heeft het mis: ook in Nederland kun je wilde dieren spotten. Ga op safari naar de Veluwe. Verken het ongerepte stukje natuur tijdens de Veluwe Wilderness Trail, om 's avonds te dineren bij open vuur.

Op de wijn toer

De Bourgogne en Bordeaux zijn onmisbaar voor de wijnliefhebbende vakantiegangers. Of toch niet? Want hier kun je overnachten in een wijnvat. Echt waar. Het hotel ligt in het Friese Stavoren: de stad heeft niet alleen een leuke binnenstad, maar ligt ook aan het IJsselmeer. Lekker het water op kan dus ook. Het beste van beide werelden.

Hutje op het strand

's Morgens wakker worden en direct een verfrissende duik nemen in het Grevelingenmeer, klinkt niet verkeerd toch? Voor een zonvakantie hoef je allang niet meer naar Frankrijk of Italië. De Nederlandse stranden, de duinen en de koude meren op een warme zomerdag zijn alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie.

De tent

Omringd door smalle sloten en met een glimp van het Braassemermeer als uitzicht is het heerlijk ontspannen in de Binnentent. HIHAHUT biedt diverse bijzondere overnachtingen in Nederland: van sterrenkijken op de Veluwe tot deze tent aan het meer van Roelofarendsveen. Deze hut is enkel en alleen via het water te bereiken. Na de roeitocht zie je hem vanzelf staan, op jouw eigen privé landje.