Het festivalseizoen is in volle gang. Veel evenementen maken voor hun stroomvoorziening gebruik van dieselaggregaten. Gelukkig is er nu een duurzamer alternatief: de GreenBattery. Dit zijn krachtige mobiele batterijen die geen CO₂ en fijnstof uitstoten.

Goed voor het festival, de bezoekers en de natuur. Om een idee te krijgen van de milieubesparing: deze batterij bespaart per dag een CO₂-uitstoot van 10.000 brommers die een jaar lang rondrijden.

Geruisloos en geurloos

Neem Parkpop, dit festival draait eind juni op groene energie van de GreenBattery. Ook middelgrote evenementen zetten deze batterij in. Zoals eind mei het culinaire event Chefs at the Parc. Dat is een foodfestival middenin in een stiltegebied met internationale topchefs die samen goed zijn voor meer dan 50 Michelinsterren.

Daar zorgde de GreenBattery voor groene energie waar meerdere mobiele keukens geruisloos op konden draaien. Én geurloos, wat ook fijn is bij een evenement in de buitenlucht waar eten centraal staat.

Groene energie op festival Chefs at the Parc
1
Groene energie op festival Chefs at the Parc

Win-winsituatie voor kleinschalige evenementen

Er zijn ook oplossingen voor horecaondernemers die bijvoorbeeld een buitentap of een zweefmolen willen laten draaien op de GreenBattery. Een voorbeeld hiervan is de kindercaroussel tijdens het bevrijdingsfestival in Purmerend. Erik Goldsteen van Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool: "De kindercaroussel liep de hele dag als een zonnetje en we hadden geen geluidsoverlast en stank van de aggregaten meer, win-win dus".

Zo werkt de GreenBattery

In de GreenBattery zitten grote batterijen, die inkomende groene stroom opslaan als gelijkstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom vervolgens om naar wisselstroom. De GreenBattery wordt vooraf opgeladen met groene energie van wind en zonnepanelen. De bloem van zonnepanelen op de batterij wekt op locatie ook nog stroom op. Zo is er altijd genoeg stroom voor het evenement. Bekijk hier hoe de GreenBattery werkt.

Overal groene stroom

Guido Stein van Nuon/Vattenfall: "We beloven onze klanten de mogelijkheid om fossielvrij te leven, maar dat kunnen wij natuurlijk niet alleen. Met onze partner GreenBattery kunnen wij deze belofte concreet invullen: groene stroom op festivals, bij sporttoernooien, buurtfeesten en bouwlocaties."

Duurzamere evenementen

Of het nu gaat om een groot evenement zoals Parkpop, een culinair event in een park of de draaimolen op een kleinschalig bevrijdingsfestival. De GreenBattery maakt evenementen duurzamer. Bekijk nuon.nl/greenbattery voor meer informatie over de GreenBattery.