Ieder jaar kan het Nederlandse publiek stemmen op zijn favoriete websites. In het bijzondere nieuwsjaar 2020 is ook NU.nl genomineerd voor deze publieksprijs in de categorie ‘Nieuws’. En jij kunt ervoor zorgen dat NU.nl deze prijs ook wint door te stemmen.

De stemmen van het publiek leiden tot twee prijzen per categorie, namelijk de beste website: hoogste kwaliteitsscore op onder andere navigatie en design. En de populairste website: de site met de meeste stemmen binnen de categorie.

NU.nl blijft continu verbeteren

Net zoals nieuws geen dag hetzelfde is, veranderen ook de wensen van de lezers van NU.nl continu. Daarom blijven we NU.nl verbeteren en optimaliseren om voor iedereen een prettige website te kunnen bieden. Onderstaande veranderingen kunnen de oplettende lezer niet ontgaan zijn:

1. Algeheel redesign
We hebben op de voorpagina meer ruimte voor het nieuwsoverzicht gecreëerd. De grotere tekst leidt tot een betere leesbaarheid en meer witruimte zorgt voor een rustige ervaring, waarmee het nieuws nog beter tot zijn recht komt.

Daarnaast zorgt de introductie van de donkere modus voor een prettige leeservaring in het donker. Ook verschijnt het nieuws nu zonder de site te hoeven verversen bij het blokje 'Net binnen' zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws.

2. Interactie
Niet alleen de website verbeteren we samen met jou, we vinden het ook belangrijk om het nieuws samen met jou als lezer te maken. Zo bieden we je de mogelijkheid vragen te stellen over het nieuws, vragen we je mening via polls en kun je natuurlijk je bijdrage leveren via ons reactieplatform NUjij. Zo kan onze redactie het nieuws beter uitleggen aan de hand van jouw bijdragen.

Ook hebben we een 'notificatiecentrum' ontwikkeld waar je onder andere meldingen krijgt als andere lezers jouw bijdrage in NUjij respecteren of hierop reageren. Hierdoor kun je nog makkelijk in gesprek gaan met andere NUjij'ers wat kan leiden tot betere discussies.

3. Toegankelijkheid
Ook werken we continu aan de toegankelijkheid van de website voor al onze gebruikers, zoals het verhogen van het contrast ter verbetering van de leesbaarheid en de website navigeerbaar maken met een toetsenbord (door op 'tab' te drukken).

Stemmen maar

Naast deze verbeteringen veranderen en testen we continu hoe we NU.nl nog beter kunnen laten aansluiten op de wensen van jou, onze lezer. Is NU.nl daarom in 2020 jouw favoriete website? Stem dan op NU.nl als Website van het Jaar 2020.

Heb je daarnaast nog suggesties of feedback over NU.nl? Stuur deze dan naar contact@nu.nl.