Heb jij zin om nepnieuws te bestrijden? Kun je niet wachten om de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 te verslaan? Of weet jij wat er speelt in de entertainmentwereld? NU.nl zoekt een fulltime factchecker, een politiek verslaggever en een entertainmentredacteur.

Vacature: Fulltime factchecker (junior)

In deze uitdagende tijden is het nóg belangrijker geworden dat onze bezoekers juiste informatie krijgen. Jij speelt daar een belangrijke rol in. Je controleert samen met onze factchecker Shannon Bakker dagelijks beweringen op juistheid.

Je richt je voornamelijk op beweringen die rondgaan op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en WhatsApp. Je raadpleegt de juiste bronnen en belt regelmatig met experts.

Je vindt het belangrijk dat iedereen betrouwbare informatie krijgt en wil voorkomen dat nepnieuws in Nederland een kans krijgt.

In de vacature hieronder vind je meer informatie.

Vacature: Fulltime politiek verslaggever (junior)

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsstroom uit Den Haag. Samen met onze politiek verslaggevers Avinash Bhikhie en Edo van der Goot zorg je dat het laatste politieke nieuws als eerste op NU.nl verschijnt.

Je interviewt hoofdrolspelers, duidt het nieuws en verslaat debatten.

Je volgt het nieuws actief, zit vol energie, hebt kennis van en/of affiniteit met politiek. Je kunt inspelen op onverwachte nieuwsgebeurtenissen en vindt het niet erg om op atypische tijden te werken.

Bovendien ben je goed in staat politiek nieuws op een begrijpelijke manier te vertalen naar een groot publiek.

In de vacature hieronder vind je meer informatie

Vacature: Entertainmentredacteur (16 uur per week)

Je schrijft de meest uiteenlopende stukken. Van nieuws over televisieprogramma's tot bruiloften en baby's van bekende Nederlanders. Daarnaast schrijf je ook creatieve verhalen om het nieuws uit te leggen, maak je profielen van bekende mensen en signaleer je trends in de entertainmentwereld.

Je gaat vanachter je bureau op zoek naar nieuws door mensen te bellen, rond te neuzen op internet en Instagram en Twitter af te struinen.

Je bent up-to-date wat betreft de laatste films en series, maar ook het lezen van een boek vind je interessant. Jij bent degene die over alles kan meepraten en hebt al enige ervaring met het schrijven van nieuwsberichten. Daarnaast schrijf je foutloos Nederlands en beheers je de Engelse taal goed.