Is het slim om zonnepanelen te kopen? Hoe ga je van het gas af? Neemt het kabinet wel de juiste maatregelen tegen klimaatverandering? En wat zijn de gevolgen van dit beleid? Om antwoord te geven op deze en andere klimaatvragen, organiseren we donderdag een live klimaatsessie op reactieplatform NUjij. Doe je mee?

Donderdag 5 maart tussen 12.00 en 15.00 uur zitten verschillende experts klaar om jouw vragen te beantwoorden en met je in gesprek te gaan op ons reactieplatform NUjij. Natuurlijk kan je ook met andere bezoekers van NU.nl praten, discussiëren en ervaringen uitwisselen.

We bespreken klimaat en duurzaamheid in brede zin, maar we gaan het in het bijzonder over twee onderwerpen hebben:

  • Het klimaatbeleid van de Nederlandse overheid (12.00 tot 13.30 uur)
  • Wat kan (en moet) jij als individu doen om te verduurzamen? (13.30 tot 15.00 uur)

Na deze drie uur weet jij meer over verduurzaming en het Nederlandse klimaatbeleid en heb je antwoord gekregen op voor jou relevante vragen. Na afloop vatten we de belangrijkste antwoorden samen in een artikel.

Deze deskundigen doen in ieder geval mee

  • Sible Schöne, adviseur en oud-directeur van Hier Klimaatbureau.
  • Marc Londo, deskundige Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en energie-onderzoeker Universiteit Utrecht.
  • Mariken Stolk, adviseur duurzame energie bij Milieu Centraal. 
  • Guus Mulder, consultant innovatie en duurzaamheid TNO.
  • Rolf Schuttenhelm, klimaatjournalist NU.nl.
  • Dit lijstje wordt nog aangevuld.

Wat is NUjij?

Reactieplatform NUjij is de plek om te praten over het nieuws. Onder elk artikel van NU.nl kan je jouw mening geven, in gesprek gaan met anderen en vragen stellen aan de redactie.

Je leest wat anderen van actuele onderwerpen vinden en er komen reacties voorbij van mensen die direct betrokken zijn bij het nieuws. Bijvoorbeeld verpleegkundigen die reageren op een ontwikkeling in de zorg of piloten die hun mening geven over een staking op Schiphol.

Elke week komen er zo’n 50.000 reacties binnen. Je kan NUjij vinden bij elk artikel door boven- of onderaan op het tekstballonnetje te klikken.

Let op: Van tevoren vragen stellen onder dit artikel of discussiëren over klimaat en verduurzaming heeft geen zin. Donderdag wordt er een nieuw artikel gepubliceerd waar alles live besproken kan worden.