NU.nl is op zoek naar een economieredacteur die in de maand maart - indien mogelijk fulltime - wil bijspringen op de economieredactie. Daarna is er ook de mogelijkheid om structureel acht uur, en zo nu en dan in het weekend, op de economieredactie van NU.nl te werken.

Wat ga je doen?

Samen met je collega's vul je het economiekatern met het allerlaatste nieuws, scoops en interviews. Je houdt het nieuws in de gaten, bepaalt wat wel en niet relevant is voor de lezers van de grootste nieuwswebsite van Nederland en pakt continu de telefoon op om gesprekken te voeren met woordvoerders, jonge start-ups en CEO's van grote bedrijven.

Wat neem je mee?

Een flinke interesse in geld en bedrijven, maar vooral een scherpe pen en een positieve, enthousiaste instelling.

Foutloos Nederlands is voor jou vanzelfsprekend en ook Engels beheers je goed. Je hebt ervaring met het schrijven van nieuwsberichten.

Uiteraard ben je ook altijd op de hoogte van het laatste nieuws, omdat je dit via NU.nl en andere kanalen volgt.

Wat bieden wij?

  • Veertig uur werk per week in de maand maart;
  • Mogelijkheden om daarna structureel op vrijdagen en in het weekend bij te springen op de economieredactie;
  • Veel doorgroeimogelijkheden;
  • Ambitieuze en gezellige collega's;
  • Een werkplek op vijf minuten lopen van het station in Hoofddorp, maar ook voldoende mogelijkheid om je auto te parkeren.

Waarom bij NU.nl?

Bij NU.nl is volop ruimte voor groei. We verwachten dat je al wat artikelen hebt geschreven, maar je krijgt zeker de mogelijkheid om jezelf hierin verder te ontwikkelen.

We vinden het tof om nieuwe dingen te proberen, op onze bek te gaan en het vervolgens goed aan te pakken. Je krijgt bij ons de mogelijkheid van je ideeën werkelijkheid te maken en die met een miljoenenpubliek te delen.

Herken jij jezelf in deze vacaturetekst? Mail je cv en motivatie dan vóór dinsdag 18 februari 2020 onder vermelding van 'Vacature economieredactie' naar chef redactie Thomas Moerman: thomas@nu.nl.