Met meer dan tien verschillende regio's maakt lokaal nieuws al bijna vijf jaar een belangrijk onderdeel uit van NU.nl. En we blijven groeien! Vanaf deze week brengen we samen met Studio040 het laatste nieuws uit Eindhoven.

Wie zijn locatie deelt met de app, krijgt vanaf nu in Eindhoven automatisch een extra blok met regionaal nieuws van Studio040 te zien op de voorpagina van onze app.

Een mooie samenwerking, zodat we onze lezers uit Eindhoven nog veel beter kunnen bedienen met nieuws dat dicht bij hen staat.

"Na de steden in de Randstad, wonen in Eindhoven de meeste NU.nl-gebruikers. Het zal je dus niet verbazen dat ik hartstikke blij ben dat we onze app voor Eindhovenaren completer kunnen maken met regionaal nieuws", vertelt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl.

Hoofdredacteur van Studio040 Michiel Bosgra ziet ook uit naar de samenwerking. "Studio040 brengt dagelijks veel nieuws uit Eindhoven. Door deze samenwerking met NU.nl bereiken we een groep mensen die ons nieuws nu misschien nog niet ziet."

Samenwerking met Studio040 brengt ons op een totaal van twaalf regio's


We hebben nu samenwerkingen in Alphen aan den Rijn (alphens.nl), Amsterdam (AT5), Breda (BredaVandaag), Den Haag (Dagblad 070), Groningen (gic.nl), Haarlem (NH Nieuws), Leiden (Sleutelstad), Midden-Zeeland (De Bode), Utrecht (DUIC) en West-Brabant (De Bode).

De samenwerking met RTV Rijnmond kent in 2019 geen vervolg. Desondanks blijven we, voor onze Rotterdamse lezers, het nieuws uit de havenstad wel gewoon op NU.nl volgen.

Hoe deel ik mijn locatie eigenlijk?

Als je in één van de steden of streken woont waar we regionaal nieuws brengen, krijg je een blokje met regionaal nieuws te zien op de voorpagina van jouw NU.nl-app. Daarvoor moet je wel eerst je locatie met ons delen. We kunnen er namelijk voor kiezen om sommige katernen alleen te tonen in een bepaalde omgeving.

Hoe deel ik mijn locatie op een iOS-telefoon of tablet?

Ga op je toestel naar de instellingen van je besturingssysteem, en klik op 'Privacy' --> 'Locatievoorzieningen' (die moet aan staan). Vervolgens kies je voor NU.nl --> 'Bij gebruik van app'.

Hoe deel ik mijn locatie op een Android-telefoon of tablet?

Kies in de NU.nl-app voor de optie 'Instellingen' in het menu. Kies vervolgens voor de optie 'Positie bepaling (GPS)'. Deze optie is ingeschakeld wanneer het bolletje naar rechts staat geschoven.