Houd jij wel van een uitdaging en ben je een echte spelletjesliefhebber? Komend jaar vindt het NK-Escape Rooms plaats. Een grootschalig evenement waar iedereen aan mee kan doen, ervaren of niet. In groepsverband ga jij de strijd aan om in een beperkte tijd een mysterie op te lossen. Lees hier hoe ook jij nog kan deelnemen.

Dat iedereen mee mag doen, betekent niet dat het een makkelijke wedstrijd wordt. Joris van den Bergh organiseert de vierde editie van het NK en vertelt: “We willen het laagdrempelig houden, zodat iedereen deze escape-ervaring kan hebben.”

Beste escape team

Verdeeld over verschillende rondes ga je aan de slag met de missie: het stelen van een kostbaar kunstwerk. Het team dat uiteindelijk het snelst alles weet op te lossen, mag zich het beste escape team van de Benelux noemen. Hier blijft het niet bij. Het winnende team krijgt namelijk ook nog een weekendje Parijs, inclusief tickets voor het Louvre.

Uitdagende missie

De uitdagende missie tijdens het NK Escape Rooms is, het in huis halen van een kostbaar kunstwerk. De eerste stap is dan ook het opstellen van een plan, inclusief plattegronden, gadgets en contact met criminelen via een geheime app. Met het plan in je handen rijd je in februari of maart naar Eindhoven, waar een expositie plaatsvindt van maar liefst 2000 vierkante meter vol met kunst. In ronde twee stippel je buiten een ontsnappingsroute uit. Vervolgens begeef je je in ronde drie naar de control room en schakel je alles uit. In ronde vier maak je je op voor een levensechte kunstroof.

Allesbeslissende dag

Op de finaledag speel je ronde vijf thuis vanaf je bank, met een hapje en drankje. Je zit immers lekker relaxt thuis met je gestolen kunstobject. Dan begint ‘tussen kunst en niets’ op YouTube en moet er nog een laatste slag geslagen worden. Wie heeft het echte kunstwerk en wint het NK Escape Rooms?

‘Er is geen game wereldwijd die dichter bij de realiteit komt dan ‘The Heist’ en zo is ingestoken dat het voor iedereen leuk is. Van jong tot oud en van amateur tot professional. Vijf sterren.’

Enthousiast geworden?

Wil jij ook deelnemen aan deze spannende, leuke en bovenal uitdagende wedstrijd? Schrijf je dan nu in.