Kerst komt steeds dichterbij en dit betekent: tijd voor de lekkerste, winterse versnaperingen. Van kerstkoekjes en -kransjes tot warme chocolademelk en glühwein, in de decembermaand is alles geoorloofd.

Drink jij glühwein alleen op een kerstmarkt? Je kunt het ook makkelijk zelf maken. Met dit recept brouw je de lekkerste witte glühwein, die nét even anders is.

Dit heb je nodig voor 1 liter glühwein

  • 200 ml sterk getrokken vlierbloesemthee
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 700 milliliter Pinot Grigio
  • 300 milliliter appelsap
  • 2 stokjes kaneel
  • 5 kruidnagels
  • 3 theelepels rietsuiker
  • 2 pannen

Zo maak je het

Breng 200 ml water aan de kook en trek hier sterke vlierbloesemthee van. Schil de appel en de peer en snijd ze in dunne plakjes. Doe het fruit met de thee, wijn en appelsap in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de kaneelstokjes en de kruidnagels op laag vuur ongeveer 5 minuten mee sudderen en schenk de glühwein in glazen. Leuk met een kaneelstokje en schijfje peer erin als decoratie.

Ruimte tekort in de keuken

Het is een bekend scenario tijdens de kerstdagen: je familie staat bijna voor de deur en jij bent nog druk bezig met je zelfgemaakte glühwein, het hoofdgerecht en het toetje. Omdat je zoveel verschillende dingen tegelijkertijd aan het maken bent, heb je veel pannen nodig. Echter passen er maar vijf op je kookplaat, waardoor je een stuk langer bezig bent dan gedacht.

Gelukkig kan het ook anders. Namelijk door te koken op een slimme inductiekookplaat. De inductiekookplaten van NEFF zijn voorzien van FlexZones met elektromagneten, die ‘voelen’ waar jij je pannen hebt neergezet. Vervolgens verhit de inductieplaat precies op de plek waar het bodemoppervlak van de pannen een FlexZone raakt. Zo heb je meer ruimte voor extra pannen en kun je zelfs een hele braadslede verwarmen als je wilt.

De inductieplaat is opgedeeld in drie zones: aan de voorkant kan je koken, het midden is bedoeld om gerechten te laten sudderen en achteraan worden gerechten warm gehouden. Dus als de glühwein klaar is kan je de pan achteraan de inductieplaat warm houden en aan de voorkant het hoofdgerecht afmaken.

Je bedient elke zone van de NEFF inductiekookplaat gemakkelijk met één knop. De TwistPad® Fire is verlicht, magnetisch én afneembaar en in een vloeiende beweging te bedienen door te draaien en te drukken. Lees hier meer over de NEFF inductiekookplaten.