Het vaccineren tegen het coronavirus is op dit moment in volle gang. Met dit grootschalige vaccinatieprogramma hoopt de overheid het coronavirus onder controle te krijgen en hopen we weer in kleine stapjes terug naar normaal te kunnen.

Tegelijkertijd leven er nog veel vragen over die vaccinaties zelf. Want hoe werken vaccins precies? Hoe worden ze ontwikkeld en getest? En hoe is dat gelukt in zo’n korte tijd? Het zijn vaak lastige vragen, al helemaal voor kinderen. Dus hoe leg je dit aan hen uit?

Vaccinaties uitgelegd

Onderstaande animatievideo helpt je om de meest gestelde vragen uit te leggen aan je kinderen. Deze animatie is speciaal gemaakt voor kinderen van acht tot veertien jaar en geeft op een heldere manier, op basis van informatie van wetenschappers van het Erasmus MC, antwoord op een aantal belangrijke vragen over vaccinaties. Bekijk hieronder de video:

Wat is een vaccin en hoe wordt het ontwikkeld?
1
Wat is een vaccin en hoe wordt het ontwikkeld?

Deze video is ontwikkeld in opdracht van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) in samenwerking met virologen Marion Koopmans en Rik de Swart van het Erasmus MC.

Vragen aan de wetenschap

De Nationale Wetenschapsagenda gaat op zoek naar antwoorden op vragen die voor iedereen relevant zijn. Dat doen ze door belangrijke vragen voor te leggen aan onderzoekers. Meer weten over vaccinaties? Of zelf een vraag stellen aan onderzoekers? Volg de NWA op Facebook of Instagram.