Mediapark Jaarcongres 2015 gestart

Vanochtend om 10.00 is het Mediapark Jaarcongres in studio 21 in Hilversum van start gegaan. Tijdens dit vakcongres komen zo’n 600 media professionals bij elkaar om bijgepraat te worden over de laatste media trends. 

Het congres heeft dit jaar als thema: ‘Act Global’ en laat vooral Nederlandse ondernemers aan het woord die internationaal succes hebben.

In de ochtend zijn de omroepplannen van de NPO het onderwerp van gesprek. Dagvoorzitter Rick Nieman gaat in gesprek met NPO voorzitter Henk Hagoort over het maandag naar staatssecretaris Dekker van Media verstuurde concessiebeleidplan 2016-2020. Eerder werd al bekend dat de plannen om flink te snijden in het online aanbod sterk zijn afgezwakt. 

In de middag is er veel aandacht voor Virtual Reality op het congres. Zo zal de eerste VR-Productie van de VPRO in première gaan. Bij de serie De Volmaakte Mens heeft VPRO's Medialab een VR-film gemaakt die met behulp van de speciale VPRO Cardboard en een smartphone te ervaren is.

Online video is een ander onderwerp dat flink aan bod komt. Zo zullen TNO en Nu.nl Cameraad presenteren:  een oplossing om op een laagdrempelige manier live-video van ooggetuigen te integreren in verslaggeving. Ben je ooggetuige van een belangrijk moment? Pak je smartphone en leg het vast, met aanwijzingen van de Nu.nl redactie. 

Ook Enzo Knol is op Mediapark Jaarcongres aanwezig. De populaire vlogger laat de bezoekers zien hoe hij te werk gaat bij het maken van zijn vlog en hoe hij van zijn hobby zijn beroep maakte. 

Het Mediapark Jaarcongres duurt nog de hele dag en vindt plaats in studio 21 op het Media Park.

Tip de redactie