Ina van der Meulen (42) is ongeneeslijk ziek. Een inspirerende documentaire laat zien dat ze juist nú het meeste uit haar leven haalt. En dit gebruikt ze om anderen te inspireren: “Durf jij te leven?”

Vandaag in première: Het beest in de bek kijken. In deze korte film zie je hoe Ina haar ziekte heeft weten om te zetten in haar kracht. Door bewust te leven en eigen keuzes te maken. Haar doel is mensen te inspireren om echt te leven en de dingen te doen die ze belangrijk vinden, zonder hier net als zij heftige gebeurtenissen of slecht nieuws voor nodig te hebben. Vandaar de stichting LEVENXL: mensen die zelf zeer ernstig ziek zijn (of zijn geweest) coachen anderen bij het maken van lastige loopbaan- en levenskeuzes.

Het beest in de bek kijken. Een verhaal over durven leven
Het beest in de bek kijken. Een verhaal over durven leven

Regisseur van deze korte documentaire is Mari Sanders (27). Deze jonge regisseur had direct een klik met Ina. Zij raakte bij hem de snaar om altijd sterk en dicht bij jezelf te blijven. Van daaruit sterkte zij hem in zijn visie, dat hij juist in zijn situatie iets bijzonders toe kan voegen: nieuwe perspectieven. Zo ook met deze korte film voor Ina. 

Omdat we best wat vaker mogen beseffen hoe mooi mensen eigenlijk zijn, zet Menzis zoveel mogelijk mooie mensen in de schijnwerpers. Mensen die ons inspireren om het mooiste uit onszelf te halen, zoals Ina. 

Ken jij ook een mooi mens? Verras hem of haar dan met een persoonlijke versie van de ‘Mens, wat ben je mooi’-film. Ga naar www.watbenjijmooi.nl, kies de naam van je mooie mens en deel je persoonlijke film.

Ken jij ook een mooi mens? Verras hem of haar dan met een persoonlijke versie van de ‘Mens, wat ben je mooi’-film. Ga naar www.watbenjijmooi.nl, kies de naam van je mooie mens en deel je persoonlijke film.