De uitvaart van een dierbare regelen, dat doe je natuurlijk liever niet. Maar het kan ook iets moois zijn. Het is het laatste wat je voor iemand kan doen. Help je dierbaren door ze nu alvast te vertellen wat voor uitvaart je wilt. Zodat je het, als het zover is, kunt loslaten omdat je weet dat het afscheid is zoals jijzelf of je dierbare dat wenst.

We denken liever niet aan de dood. Het is een lastig onderwerp, en al helemaal als het over jezelf of een van je dierbare gaat. Het maakt het echter nog lastiger als je nabestaanden niet weten wat jouw wensen zijn. Het brengt de angst met zich mee om iets verkeerds te doen.

Rust in roerige tijd

Soms is het nodig om alvast het moeilijke gesprek te voeren zodat het straks makkelijker is wanneer er het een en ander geregeld moet worden. Want het overlijden van een dierbare is al verdrietig genoeg.

Weten wat de ander wilde biedt rust in een tijd dat alles op zijn kop staat. Een goed afscheid helpt in het rouwproces. Dit proces begint met duidelijkheid, voor jezelf en voor je dierbare. Het bespreken is een stuk makkelijker wanneer het nog ver weg is. Praat er daarom nu al over, of laat je wensen online vastleggen. Wees open over je afscheid.

Het leven vieren

Een uitvaart is de laatste manier om je herinneringen aan het leven te vieren. Sommige verwoorden het als het laatste feestje dat je geeft. Je favoriete muziek wordt afgespeeld, er zijn bloemen waar jij van hield, en er worden dingen meegenomen die veel waarde hadden voor jou.

Een afscheid wordt daardoor heel persoonlijk. Er zijn tal van mogelijkheden. Is een bepaalde plek voor jou speciaal? Kies ervoor om opgebaard te worden op deze bijzondere locatie. En met de rouwstoet langs de plek waar je altijd zat te vissen? Dat is ook geen probleem.

Maatwerk voor iedereen

Vind je het moeilijk om keuzes te maken, of weet je niet precies wat er allemaal mogelijk is? Monuta biedt de mogelijkheid om online gratis je uitvaartwensen vast te leggen. Aan de hand van vragen word je door allerlei keuzes geleid. Je ziet hier wat er allemaal mogelijk is en kun je nagaan wat goed bij jou past.

Daarnaast krijg je ook een overzicht van de kosten. Vind je een persoonlijk gesprek prettiger, of wil je weten wat er bij jou in de buurt allemaal kan? Het is ook mogelijk om met een uitvaartverzorger van Monuta in jouw regio af te spreken. Zij weten precies wat er in jouw omgeving allemaal mogelijk is.

Bij Monuta kun je gratis je uitvaartwensen laten vast leggen. Dit is gratis en vrijblijvend, ook wanneer je geen klant bent. Natuurlijk kun je je keuzes ieder moment wijzigen.