Een militaire functie vervullen, zonder dat je je baan op hoeft te geven. Bij Defensie kan het. Hier werken momenteel zo'n zesduizend zogeheten ‘reservisten’, die hun dagelijks werk of studie combineren met een parttime baan bij Defensie.

Als reservist behoor je tot de flexibele capaciteit van de krijgsmacht. Dit houdt in: wanneer nodig, kan Defensie extra mankracht en kennis in huis halen. De reservisten ondersteunen hun collega's bij de Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee.

Van artsen en psychologen tot nationale operaties

Er zijn diverse soorten reservisten. De een wordt op basis van zijn kennis en ervaring als bijvoorbeeld jurist, arts, psycholoog of communicatieadviseur ingezet. De ander zet zich in bij evenementen, nationale operaties (overstromingen en zoektochten bijvoorbeeld) of sluit aan bij operationele eenheden van de krijgsmachtdelen. Daarnaast doe je zo nu en dan 'groene' oefeningen in het bos, vaak met andere eenheden van Defensie.

Niet alleen voor de hand liggend

Let op: Defensie is niet alleen op zoek naar voor de hand liggende beroepen. Ook als je een baan hebt die je niet direct aan Defensie linkt kom je in aanmerking. Er zijn namelijk veel functies waarvoor je geen specifieke achtergrond of specialisme nodig hebt.

Daarnaast heeft Defensie ook behoefte aan oud-militairen, die als reservist graag verbonden willen blijven met Defensie en zo bij blijven dragen aan vrede en veiligheid.

Zo word je reservist bij Defensie

Een baan als reservist geeft je de kans om militaire ervaring op te doen en te werken met een groep zeer gemotiveerde mensen. Lijkt een functie bij een van de eenheden van Defensie jou wel wat? Kijk op werkenbijdefensie.nl/reservist hoe dat werkt voor jóu en wat de mogelijkheden zijn.