Erik Sutter is directeur van een familiebedrijf in plaatwerk en staalcoating. Bijna een derde van zijn personeel bestaat uit ‘Wajongers’. Andere bedrijven vinden deze jongens en meiden met een beperking vaak lastig. Erik soms ook, maar hij ziet vooral hun kwaliteiten.

Waarom Erik zijn nek uitsteekt voor Wajongers? Simpel. Zijn eigen zoon Pim heeft autisme. Pim kreeg daarom vanaf zijn achttiende een Wajong-uitkering. Bedoeld voor mensen met lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen die zo heftig zijn dat een reguliere baan voor hen al gauw te hoog gegrepen is.

Voor Erik en zijn inmiddels ex-vrouw was dat best even slikken. "Zo’n uitkering is een mooi vangnet, maar je moet ook het belang van werk niet onderschatten. Het geeft je een reden om ’s ochtends uit bed te komen, bezorgt je sociale contacten en geeft je het gevoel dat je meetelt in de samenleving. Zonder nuttige dagbesteding word je apathisch en depressief."

“Niemand wilde hem een kans geven”

Erik zag het bij zijn eigen zoon. "Na een mislukte stage bleef hij werkloos thuis zitten. Hij solliciteerde meerdere keren, maar niemand wilde hem een kans geven. Hij kon toch altijd terugvallen op de levenslange Wajong-uitkering, werd gedacht."

Familiebedrijf

Uiteindelijk besloot Erik zijn zoon dan maar in het familiebedrijf op te nemen. Pim was daar niet de eerste jongen met een beperking. Erik had zijn bedrijf, met de struggles van zijn eigen zoon in z’n achterhoofd, eerder al opengesteld voor stagiaires van een nabijgelegen school voor jongeren met leer- en opvoedingsmoeilijkheden.

Sommigen nam hij later in dienst. Het resultaat is dat de jongens binnen mum van tijd opbloeien van timide ventjes tot zelfverzekerde medewerkers. Dat geeft zowel Erik als de jongens zelf een gevoel van trots.

Erik: "Veel van deze jongens en meiden zijn nooit voor vol aangezien. Altijd en overal worden ze geconfronteerd met wat ze niet kunnen. Ik draai het om en ga juist op zoek naar hun kwaliteiten. Zolang je hen goed begeleidt, en duidelijke opdrachten geeft, voeren ze hun job perfect uit."

Lager werktempo en veel begeleiding

Dat hun werktempo gemiddeld lager ligt dan dat van reguliere medewerkers maakt hem niet uit, daar heeft hij het geduld wel voor. Bovendien: ze leveren Erik ook extra inkomsten op, bijvoorbeeld klussen die vaak uitbesteed worden aan lagelonenlanden. "Omdat niemand zin heeft om de hele dag gaten van metalen plaatjes af te stoppen. Maar een autistische jongen vindt repeterend werk juist fijn, omdat hij lang geconcentreerd kan blijven."

Of werken met Wajongers dan nooit moeilijk is? "Jawel, want het kost veel tijd en energie om hen te begeleiden. Op het werk - waarvoor ik een aantal jaar geleden een interne jobcoach heb aangesteld - maar ook buiten het werk. Als onze jongens het privé niet goed hebben, merken we dat namelijk direct op de werkvloer."

Oorzaak van die problemen zit ‘m vaak in feit dat deze doelgroep gemakkelijk te manipuleren is. Dan worden ze bijvoorbeeld geronseld om mobiele telefoon abonnementen af te sluiten, waardoor ze diep in de schulden raken. Een ander stond ooit op de uitkijk bij een inbraak, terwijl hij dacht wat ‘vrienden’ uit de buurt te helpen.

“Als ik mijn handen van hen aftrek, wie helpt hen dan uit de put?”

Zulke gebeurtenissen frustreren Erik enorm. Maar het sterkt hem ook in de gedachte dat wat hij doet goed is en nodig. "Want als ik mijn handen van hen aftrek, wie helpt hen dan uit de put?"

Als baas heeft Erik zich ontpopt tot een soort vaderfiguur voor velen. En dat betaalt zich terug. "Loyalere werknemers vind je niet. Als je deze jongens goed en met respect behandelt, gaan ze letterlijk voor je door het vuur."

Erik is er dan ook van overtuigd dat Wajongers, mits goed begeleid, zich prima kunnen redden in de maatschappij. Zijn hoop: dat ook andere bedrijven overstag gaan en minstens één of twee van deze jongens of meiden in dienst nemen. "Goed voor de economie, maar vooral: voor de eigenwaarde van een groep die nog te gemakkelijk opzij wordt gezet."

SamenGezond

Wil jij ook vaker iets doen voor een ander en je hiermee (nog) lekkerder in je vel voelen? Het online gezondheidsprogramma SamenGezond maakt jouw eerste stappen leuker en makkelijker. Vind inspiratie op de site en help jezelf of je omgeving om bewuster te leven met een online coach, tips en meer.