Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht, maar heeft zeker voordelen. Maak daarom de juiste keuze op basis van jouw levensstijl.

Als je gezond bent en weinig gebruik maakt van de zorg, lijkt het wellicht niet nodig om je nog verder aanvullend te verzekeren. Het is een persoonlijke keuze hoeveel zekerheid je wilt hebben.

De bekendste redenen om voor een aanvullende verzekering te kiezen zijn tandartskosten en het dragen van lenzen of een bril. De kosten voor een behandeling bij de tandarts kunnen erg hoog zijn, dus die hoef je dan niet in een keer op te hoesten. En als je toch een bril of lenzen draagt, kun je je ook daarvoor verzekeren. 

Sport

Als je veel sport is het bijvoorbeeld verstandig om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie te nemen. Een ongeluk of blessure zit in een klein hoekje.

Orthodontie

Met jonge kinderen kan het verstandig zijn om een extra tandartsverzekering voor orthodontie af te sluiten.

Anticonceptie

Verder is het slim om uit te zoeken hoe het zit met de vergoeding van 
anticonceptiemiddelen binnen jouw verzekering. Ook hier kun je je extra voor verzekeren. 

Reizen

En als je veel reist is het verstandig om je aanvullend te verzekeren voor medische hulp in het buitenland. Deze kosten kunnen namelijk hoog zijn.

Kortom, de keuze is heel persoonlijk. Met een aanvullende verzekering kun je voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. In welke hoek die verrassingen kunnen zitten, hangt af van je levensstijl of leefsituatie. Met een aanvullende verzekering kun je hoge kosten in de toekomst voorkomen.

Wat kiest Nederland?

Uit een poll van Menzis op NU.nl geeft 31 procent van de deelnemers aan voor een aanvullende verzekering te kiezen voor alles wat op hem of haar van toepassing is. 25 procent kiest voor een tandartsverzekering. 18 procent kiest alleen basis, en 26 procent is zich nog aan het oriënteren voor komend jaar.

Ben je er zelf ook nog niet uit? Check via de Online PakketCoach welke zorgverzekering bij jou past.