Afhankelijk van je wensen en eisen heb je met een budget van maximaal 10.000 euro veel opties. Wil je zo goedkoop mogelijk rijden? Of houd je rekening met opgroeiende kinderen? Kortom: kies je voor een leuke, zuinige, kleine, ruime of stijlvolle auto?

Belangrijk is dat je niet het totale budget uitgeeft aan de aanschaf van de auto. Reserveer een deel van het geld voor onderhoud, een set andere wielen of een nieuw multimediasysteem.

Hieronder vind je vijf inspirerende ideeën, gevonden op Marktplaats.

Leuk roadster: BMW Z4

De BMW Z4 is een roadster met een lange motorkap, lage zitpositie en een motor met zes cilinders. Je vindt deze auto zowel als automaat als handgeschakeld. Liefhebbers van cabrio's zullen extra genieten wanneer ze de Z4 met het dak eraf door de Alpen of de Dolomieten sturen.

Bekijk het BMW Z4-aanbod.

Zuinige hybride: Toyota Prius

De meningen over de Toyota Prius zijn verdeeld, maar iedereen die er een rijdt, is meer dan tevreden. Er gaat zelden iets stuk aan de Prius en de auto is vooral erg zuinig. Met de derde generatie, die sinds 2009 op de markt is, rijd je mede door de Japanse innovativiteit zonder moeite 1:20 of nóg zuiniger.

Bekijk het Toyota Prius-aanbod.

Ruime stationwagon: Ford Mondeo Wagon

De Ford Mondeo III kwam in 2007 op de markt en sindsdien zijn er maar weinig stationwagons bijgekomen die zo soepel sturen. Er is genoeg beenruimte achterin en de auto heeft een riante kofferbak. Bovendien laat de standaarduitrusting van de Titanium- en Ghia-uitvoering weinig te wensen over.

Bekijk het Ford Mondeo-aanbod.

Stijlvolle klassieker: Jaguar XJ

Jaguar is misschien niet het eerste automerk dat te binnen schiet, wanneer je denkt aan auto's tot 10.000 euro. Maar de stijlvolle Jaguar XJ van het model X350 uit 2003 valt binnen dit budget. Het instapmodel met de 3.0 V6-motor is niet alleen krachtig maar ook zeer vlot.

Bekijk het Jaguar XJ-aanbod.

Kleine krachtpatser: Hyundai i10

In 2013 kwam de tweede generatie van de Hyundai i10 op de markt en wist meteen indruk te maken: ondanks het formaat, rijdt de i10 als een auto uit het B-segment en heeft het achterin opvallend veel beenruimte. Diverse uitvoeringen hebben een uitgebreide standaarduitrusting en een strak interieur. Een mogelijk minpuntje is dat hij iets minder zuinig rijdt dan sommige concurrenten, maar dat mag de pret niet drukken.

Bekijk het Hyundai i10 aanbod.

Zijn de bovenstaande ideeën niet inspirerend genoeg? Bekijk het volledige aanbod tot 10.000 euro op Marktplaats.