Sta jij op het punt om met je auto op wintersport te gaan? Ga dan voorbereid op pad, maar vooral ook met de juiste uitrusting: denk aan winterbanden, sneeuwkettingen en een handige dakkoffer.

Winterbanden

In de meeste wintersportlanden zijn winterbanden verplicht, zorg dus dat je een setje onder je auto hebt gemonteerd voordat je de grens overgaat. Check bij aanschaf naast de profieldiepte (minimaal 4 mm) altijd goed of de velg- en bandenmaat onder jouw auto passen. En wanneer je stalen velgen monteert in plaats van lichtmetalen, kan het zijn dat je andere wielbouten nodig hebt.

Let ook op de juiste snelheidscodering. In Italië kun je een boete krijgen voor het rijden op banden met de verkeerde codering. De snelheidscodering zit in de bandenmaat: bij de maat 205/55 R16 91H staat de H voor een maximale snelheid van 210 km/u. In het instructieboekje van je auto vind je welke codering past bij jouw auto. Raadpleeg bij twijfel altijd een vakman.

Bekijk hier het volledige aanbod winterbanden op Marktplaats.

Dakkoffers en dakdragers

Wanneer jij je eigen ski's wil meenemen, dan zijn dakdragers en evenuteel een dak- of skikoffer geen overbodige luxe. Op Marktplaats vind je een uitgebreid aanbod: universele dragers, dragers voor auto's met dakrails en merkspecifieke dragers.

Van belang is dat je goed kijkt naar het juiste type, want veel 'voetjes' passen maar op een klein aantal auto's. Check dus goed de websites van fabrikanten; die hebben vaak een overzicht van merken waarop hun dragers passen.

Bekijk hier het volledige aanbod dakdragers op Marktplaats.

Sneeuwkettingen

Iedere wintersporter hoopt ze nooit nodig te hebben, omdat het monteren van sneeuwkettingen een flinke kluif kan zijn. Toch is het van belang ze altijd bij je te hebben. Let ook hier bij aanschaf goed op de bandenmaat. Online worden er veel tweedehandse exemplaren aangeboden die nog ongebruikt zijn. Tip: probeer de kettingen thuis al een paar keer te monteren zodat je er handigheid in krijgt.

Bekijk hier het volledige aanbod sneeuwkettingen op Marktplaats.

Zorg goed voor je auto

Het kan nooit kwaad om je auto door een vakman onder de loep te laten nemen. Zeker als de laatste beurt al een tijd geleden is. Zo'n zogenaamde winterinspectie is meer dan alleen je ruitensproeiers met antivries vullen. Zo worden er naast de remmen bijvoorbeeld ook de deurscharnieren gecontroleerd. Op deze manier verminder je de kans aanzienlijk dat je straks pech op de weg krijgt.

Bekijk hier het volledige aanbod winterartikelen op Marktplaats.