Veel mensen vinden onderhandelen maar lastig en zien er tegenop. Maar praten over de prijs van een auto hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Onderhandelen is een spel dat volgens een patroon verloopt: de verkoper wil een bepaald bedrag hebben, terwijl jij niet de hoofdprijs wil betalen. De kunst is om de gulden middenweg te vinden: het bedrag dat voor beide partijen ideaal is.

Openingsbod

Onderhandelen begint bij het juiste openingsbod. Dit is vaak niet de prijs die jij als koper maximaal wil neertellen voor een auto, maar wel een prijs waarmee je vindt dat je serieus interesse toont.

Het is aan te raden om met argumenten te onderbouwen waarom je vindt dat de vraagprijs te hoog is. Hiermee laat je zien dat je bereid bent zaken te doen en dat je er verstand van hebt. Gebruik de checklist hieronder om de juiste argumenten te verzamelen.

Tegenbod en eindbod

Bij een tegenbod bepaal je of dit redelijk is. Zo niet, breng dan zelf nóg een keer een bod uit. Blijf niet eeuwig onderhandelen: de verkoper gaat óf akkoord, óf doet nog één laatste bod. Vaak is dit ook de ondergrens van de verkoper, dus is het zonde van een ieders tijd om door te blijven onderhandelen.

Tip: ben je verbaal niet sterk, onderhandel dan via e-mail of tekstberichten.

1. Klopt de kilometerstand?

Klopt de kilometerstand? In Nederland is er de Nationale Auto Pas (NAP). Daarmee ben je vrijwel zeker gegarandeerd van een correcte tellerstand - op Marktplaats krijgt zo'n advertentie een groen vinkje met de tekst 'NAP gecontroleerd'. Wil de verkopende partij hier geen openheid over geven, zoek dan een andere verkoper. Vraag bij een geïmporteerde auto ook naar het onderhoudsboekje, oude keuringsrapporten en laat de verkoper zijn verhaal doen. Twijfels? Zoek dan verder.

2. Hoe is de staat van onderhoud?

Een lage aanschafprijs en daarna meteen een onderhoudsbeurt van 1.500 euro heb je natuurlijk liever niet. Toch kan dat zomaar gebeuren. Stel: de banden zijn matig, de distributieriem moet worden vervangen en alle remmen zijn versleten, dan zullen de kosten al snel hoog oplopen. Kijk daarom goed naar de staat van onderhoud en naar de zaken die op korte termijn moeten gebeuren. Daarnaast kan het ook een goed onderhandelingspunt zijn bij de aanschaf.

3. Zijn er specifieke aandachtspunten?

Vrijwel elk merk en type auto kent zijn specifieke aandachtspunten. Het is verstandig om je daar eens in te verdiepen en kijk of het bij de auto in kwestie al aan de orde is geweest.

4. Is het een gewilde auto?

Een auto met de nieuwste opties, een populaire kleur en de meest gewilde carrosserievorm is vaak ook het meeste waard. Een witte driedeurs met wieldoppen en de lichtste motor zal daarom goedkoper zijn dan een vijfdeurs of stationwagon met een mooie metallic lak, fraaie wielen en veel luxe. Kijk vooral niet alleen naar het bouwjaar, maar ook naar de kilometerstand en de uitvoering.

5. Hoe wordt de auto geleverd?

Tegenwoordig moeten dealers en handelaren adverteren met all-in prijzen. Achteraf mag er niet nog eens extra geld worden gevraagd voor bijvoorbeeld een afleveringsbeurt en garantie. Zorg er dus voor dat je zwart op wit hebt hoe de auto wordt geleverd: met of zonder onderhoudsbeurt, garantie, volle tank of nieuwe APK.

Probeer niet altijd het onderste uit de kan te halen, maar blijf redelijk. Hoe je ook wil rijden: op Marktplaats vind je de auto die je zoekt. Bovendien kan de handige Marktplaats Auto Assistent je op weg helpen. Klik hier en vind ook jouw droomauto.