Als je morgen de loterij wint kan die droomauto er opeens komen. Kiezen blijkt dan toch knap lastig te zijn, want er is een hoop moois te koop op Marktplaats.

Geld speelt natuurlijk geen rol als je op zoek gaat naar je droomauto. En soms is het ook gewoon leuk om eens wat rond te kijken tussen al het moois. Een paar auto’s staan bij heel veel mensen steevast op de wensenlijst en op Marktplaats kun je die al snel in vervulling laten gaan. Virtueel dan.

Jongensdroom: Porsche 911

Waarin schuilt toch die enorme aantrekkingskracht van de Porsche 911? Is het omdat het merk uit Stuttgart altijd trouw bleef aan de bekende klassieke lijn en de zescilinderboxemotor? Vrijwel iedereen die er ooit in reed of meereed is betoverd en wordt overmeesterd door een sterke bezitsdrang. Peperduur hoeft dat niet eens te zijn.

Bella Italia: Ferrari

Italië is niet alleen een heerlijk vakantieland, maar ook de bakermat van de supersportwagen. Geen auto ter wereld weet het bijna hysterische gekrijs van een Ferrari-V8 te evenaren. En natuurlijk de looks van deze wagens. Een van de pareltjes is de Ferrari 488.

Zoals 007: Aston Martin

James Bond is onlosmakelijk verbonden aan Aston Martin. Samen met de Britse wortels van dit sportwagenmerk zorgt dit voor een hoge notering in de ranglijst van ’s werelds begeerlijkste auto’s. Met name als er een V12 onder de lange motorkap ligt. In de film Die another day schitterde de Aston Martin V12 Vanquish en anno 2018 kan je zelf de geheim agent uithangen in precies dezelfde auto.

Gewoon lekker decadent: Rolls-Royce

De Rolls-Royce is wel een beetje de decadentie ten top. Eigenlijk moet je er meteen een chauffeur bij nemen, want het staat een beetje armoedig als je zelf aan de bestuurderskant uitstapt bij een vol terras in hartje Laren. Toch is het ook onwijs gaaf om zelf in een Rolls te sturen. Fluisterstil en ongelooflijk comfortabel. En neem dan meteen de grootste, de 3 ton zware Phantom, voorzien van die zalige BMW V12.

Sneller dan snel: Tesla Model S P100D

​Het feit dat je ineens in het geld zwemt, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je meteen in de duurste sportwagen springt. Je zou ook je groene geweten kunnen laten spreken en een Tesla Model S kunnen aanschaffen. Toch lever je dan niet in op snelheid, want een Model S P100D gaat bijna net zo snel van 0-100 km/h als een formule1-auto. Binnen drie tellen dus.

Bekijk hier het gehele auto-aanbod op.