De miljoenennota is rechtstreeks van invloed op de financiële situatie van ondernemers. Op welke manier precies haal je niet uit de troonrede. Wat er voor ondernemers in de kabinetsplannen staat vind je op KVK.nl.

Alle relevante wetswijzigingen voor alle ondernemers staan op een rij op Ondernemersplein. De relevante wijzigingen geselecteerd voor zzp'ers, klein mkb'ers en starters vind je terug op KVK.nl. Zo zie je snel welke maatregelen van toepassing zijn op jouw bedrijf.

Goed en minder goed nieuws

Positief voor zzp'ers is dat je komend jaar minder inkomstenbelasting betaalt in de eerste schijf. Minder gunstig is de daling van de zelfstandigenaftrek. Meer weten? Lees hier wat Prinsjesdag 2021 voor zzp'ers betekent.

Ook mkb'ers betalen komend jaar minder inkomstenbelasting in de eerste schijf. Niet voordelig is dat de bijtelling van een nieuwe elektrische auto van de zaak stijgt. Lees hier wat Prinsjesdag 2021 voor mkb'ers betekent.

Heb je een bedrijf in de bouw? Net gestart of al langer? Dan krijg je het misschien drukker. Er komt meer geld beschikbaar voor de bouw. Lees hier wat Prinsjesdag 2021 voor starters betekent.

Prinsjesdag: wat betekenen de nieuwe regeerplannen voor jouw bedrijf?
56
Prinsjesdag: wat betekenen de nieuwe regeerplannen voor jouw bedrijf?

Nabeschouwing gemist?

In KVK Prinsjesdag 2021 Nabeschouwing nam Janneke Willemse samen met econoom Mathijs Bouman, KVK-adviseur Hans Klein Swormink, Maria van der Heijden van MVO Nederland, Margreet Drijvers van PZO en Anne Megens van AWVN én met ondernemers de plannen van het kabinet door. Aan bod kwam ook wat er helaas niet in de miljoenennota staat, zoals veranderingen in de arbeidsmarkt. Kijk 'm hier terug.

Praktisch advies

Wat je volgende stap ook is, KVK adviseert. Zodat de zaken goed lopen, nu en later. Ze helpen je online met praktische informatie en tools. Liever persoonlijk advies? Bel het KVK Adviesteam 0800 21 17.