Vandaag presenteerde de regering de miljoenennota voor 2021 met daarin de belangrijkste maatregelen en plannen voor komend jaar. Wat betekenen deze voor jouw onderneming?

Veranderingen zzp'ers

Voor zzp'ers is het positief dat het inkomstenbelastingtarief in de eerste schijf van box 1 daalt. Een minpunt is dat de zelfstandigenaftrek versneld wordt afgebouwd. Lees hier meer over de belangrijkste plannen voor zzp'ers.

Veranderingen mkb'ers

Ben je ondernemer in een bv, dan betaal je in 2021 een lager tarief aan vennootschapsbelasting in de eerste schijf. Mkb-bedrijven in de industrie betalen vanaf 2021 een CO2-heffing. Dit verandert er nog meer in 2021 voor het mkb.

Veranderingen starters

Op startende ondernemers hebben de Prinsjesdag-plannen ook invloed, bijvoorbeeld op het ondernemingsplan. En: is het slim om dit jaar te starten of beter volgend jaar? Positief is dat het inkomstenbelastingtarief in de eerste schijf van box 1 daalt in 2021. Slechter nieuws is dat de zelfstandigenaftrek versneld wordt afgebouwd Dit zijn de belangrijkste wijzigingen voor starters.

Meer informatie

Wat Maarten Post van ZZP Nederland betreft staan "alle seinen op groen" voor ondernemerschap. Reisondernemer Elske Doets adviseert om je organisatie "nu alvast aan te passen ook al is het nu nog niet nodig".

Volg de KVK-paneldiscussie op het KVK-liveblog over wat de kabinetsplannen en de miljoenennota betekenen voor ondernemend Nederland. Ook Riemer Rijpkema, directeur evenementen branchevereniging CLC-VECTA, en ondernemer Erik Lenstra schuiven aan.

Vragen over Prinsjesdag? Chat, tweet of bel met het panel. Het antwoord op alle ondernemersvragen over Prinsjesdag vind je op deze pagina.

Praktisch en persoonlijk advies

De afgelopen weken sprak KVK zo'n 70.000 ondernemers uit bijna alle branches. Ze hebben geluisterd en geholpen. Zo weten ze nog beter wat er speelt. En hebben ze antwoord op wat er mag en wat er kan. Ze helpen jou verder met relevante informatie en geven je advies op maat. Kijk op KVK.nl.