Uitgebreid koken na een werkdag is vaak lastig. Helemaal als je kinderen hebt: het eten moet snel op tafel staan en iedereen moet het lusten. Wat zijn snelle recepten met groente die kinderen ook lekker vinden?

Jorien en Michiel weten precies hoe ze nieuwe gerechten moeten introduceren: "Laat ze meekoken en de borden worden leeggegeten." Jorien vertelt hoe het hen lukt om snelle maaltijden met groente te bereiden die de kinderen ook opeten.

Binnen een kwartier klaar

Jorien: "Een criterium bij ons thuis is dat het avondeten binnen een kwartier klaar moet zijn. Zeker als mijn vriend en ik allebei hebben gewerkt en de kinderen uitgeteld van school en opvang komen, willen we geen tijd verliezen aan uitgebreid koken."

"Meestal schuif ik alvast een hapje bij onze baby naar binnen terwijl Michiel in de keuken staat. Om te voorkomen dat de andere drie hongerig en chagrijnig worden, is het zaak om zo snel mogelijk aan tafel te kunnen."

Altijd ingrediënten op voorraad

"Op hectische momenten hebben we een vast repertoire aan gerechten waar we uit kunnen kiezen. Altijd vegetarisch. We eten al jaren geen vlees meer en nu we kinderen hebben vinden we het gezonder en duurzamer om naar alternatieven te kijken. Een aantal ingrediënten hebben we altijd in huis, zodat we na een lange dag niet hoeven na te denken en nooit misgrijpen."

"De Wortel Groente Wraps van Knorr zijn bijvoorbeeld ideaal: je kunt ermee variëren qua toppings en ook in de lunchtrommels misstaan ze niet. Wel altijd schuin doorsnijden, dat ziet er volgens de kinderen gezelliger uit. Presentatie is key!"

Samen Koken

"De truc om de kinderen warm te draaien voor een nieuw gerecht, is ze laten helpen bij het koken. We proberen de wortelwrap met linzen en oesterzwammen. Rijk aan vezels en een bron van eiwitten en binnen no time klaar."

"Hannah, de oudste, snijdt de paprika, waarna de twee jongens ook enthousiast worden. Zij krijgen een bak hummus en ieder een eigen lepel om de wraps te besmeren. Hannah krijgt de smaak te pakken en snijdt een extra paprika, die ze zittend op het kookeiland als snack eet. Ivar gooit de linzen in de pan en daarna verdwijnt de lepel in zijn mond. 'Ik vind die kleine balletjes heel lekker mam', zegt hij tevreden. Ondertussen drapeert Tycho de rucola."

"Michiel rolt de wraps op en nog voordat we aan tafel zitten, heeft iedereen al een paar happen genomen. Nog zo’n succesformule: eten uit het vuistje is een stuk leuker en makkelijker dan met bestek. Dit recept staat in ons rijtje van nieuwe klassiekers."

Recepten met meer groente

Knorr heeft de missie dat iedereen meer groente en minder vlees eet. Dit is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor die van de planeet. Daarom delen zij maaltijden die boordevol groenten zitten, om het je makkelijker en lekkerder te maken om meer groente te eten. Benieuwd naar deze recepten die je in een handomdraai op tafel zet? Ga dan naar de receptenpagina op knorr.nl.

Wil je bijvoorbeeld zelf het recept van Jorien samen met je kinderen bereiden? Je vindt hier het recept voor de wortelwraps met linzen en oesterzwammen.