Op Prinsjesdag werd bekend dat een aantal fiscale regels flink op de schop gaat. Vooral de inkomstenbelasting ondergaat een metamorfose. En dat ga je in 2019 al merken. 

Kortgezegd wordt de inkomstenbelasting versimpeld. Er zijn nu vier verschillende belastingschijven. Dit wordt tot 2021 stapsgewijs afgebouwd naar twee belastingschijven (drie voor mensen met een AOW). De meeste tarieven dalen volgend jaar al. 

Inzicht in je financiële situatie

De missie van Knab is om Nederlanders een perfect inzicht te geven in hun huidige, maar ook in hun toekomstige financiële situatie. Daarom heeft Knab een tool waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoe de metamorfose van de inkomstenbelasting voor jou uitpakt in 2019. 

Bereken hier met de tool hoeveel jij in 2019 aan inkomstenbelasting gaat betalen. 

Twee belastingschijven

Uiteindelijk hebben we in 2021 dus nog maar twee belastingschijven. Inkomens hoger dan 68.507 euro worden belast met een toptarief van 49,5 procent. Verdien je minder? Dan betaal je alleen het basistarief van 37,05 procent.

Ook de tarieven in box 3 veranderen

Heb je spaargeld of beleggingen? Ook op dat gebied veranderen de belastingtarieven in 2019. Het heffingsvrije vermogen is iets verhoogd, en ook de veronderstelde rendementen op je spaar- en belegtegoeden worden gewijzigd. Wat dit precies betekent voor jouw situatie kun je ook zelf berekenen met deze tool.

De bank die jou financieel slimmer maakt

In 2012 begon Knab de eerste online bank van Nederland. Omdat het beter kon. Simpeler. Wil je een bankrekening met handige seintjes? Of de verzekering of hypotheek die het beste bij jou past? Met slimme techniek en een flinke dosis menselijk begrip word je door Knab geholpen. Daarom kozen al ruim 200.000 mensen voor Knab.