Crowdfunding wordt steeds volwassener. Niet alleen startups maar ook steeds meer mkb’ers ontdekken het gemak van financiering via ‘de crowd’. Dat publiek vindt het leuk om ambitieuze ondernemers te steunen en wordt natuurlijk enthousiast van de kans op een mooi rendement. 

Knab ziet ook het voordeel voor beide partijen en lanceert daarom Knab Crowdfunding. 

Volwassen bedrijven kiezen steeds vaker voor deze moderne financieringsvorm. 2015 was volgens Crowdfundmarkt het derde jaar op rij dat het geïnvesteerde vermogen via crowdfunding is verdubbeld. Knab wil zowel de ondernemer als de investeerder samenbrengen. Daarom lanceert het – in samenwerking met Collin Crowdfund - als eerste bank van Nederland een eigen crowdfund-platform.

Voordelig voor ondernemer én investeerder

Het is voor ondernemers steeds lastiger om een lening te krijgen via de traditionele bank. Vooral MKB-ers ervaren dit probleem en kunnen daardoor lastig doorgroeien.

Via Knab Crowdfunding kunnen ondernemers snel een gedegen lening krijgen tussen de 50.000 en een miljoen euro. Het voordeel van crowdfunding is dat je direct ziet of het publiek vertrouwen heeft in jouw bedrijf en je ondernemingsplan. Via Knab Crowdfunding wordt jouw aanvraag gedeeld met ruim 100.000 potentiële investeerders. Is het publiek enthousiast? Dan heb jij de financiering snel rond en heb je direct fans gecreëerd voor je bedrijf. 

De investeerder wordt natuurlijk niet vrolijk van de dalende spaarrentes. Door te investeren via crowdfunding ontvang je niet alleen een beter rendement, je ziet ook nog eens wat er met je geld gebeurt. Je bepaalt namelijk zelf welke ondermer en welke groeiplannen je steunt. Wordt het de ijzerhandel om de hoek of je favoriete kledingzaak? Allebei kan ook, want hoe meer je je investering spreidt, hoe lager het risico.

Meld je aan als investeerder

Donderdag 14 juli wordt het eerste leningverzoek geplaatst. Ondernemers Bram de Wit en Marco Schoeman hebben 75.000 euro nodig voor LEF!, een duurzame smoothie- en lunchbar waarmee de twee vrienden het gastheerschap in de horeca van Veenendaal willen terugbrengen.

Na donderdag worden er regelmatig nieuwe investeringskansen geplaatst. Wil je als eerste een alert krijgen? Meld je dan gratis aan als investeerder.

Meld je aan als ondernemer

Knab Crowdfunding is altijd op zoek naar serieuze ondernemers met een financieringsbehoefte. Lees alles over Knab Crowdfunding voor ondernemers en vraag een lening aan.