Kunstmatige Intelligentie is niet zomaar een technologie, maar een systeemtechnologie die de samenleving fundamenteel zal veranderen. Dat betekent dat wij mee moeten veranderen, zeker op de werkvloer. In 2025 zal meer dan 50 procent van de banen al datavaardigheden vereisen.

Jongeren die dit jaar data science gaan studeren, hebben in 2025 nog niet hun bachelor behaald. Er liggen dus enorme kansen voor mensen die zich willen laten bijscholen.

Zorg dat je een voorsprong hebt

De groei van data is onomkeerbaar. Dit is het moment om aan te haken en jezelf erin te verdiepen. Het mooie is dat er minder specifieke voorkennis nodig is dan je zou denken. Het belangrijkste is de manier van kijken. Dat levert efficiëntieverbeteringen, meer klanttevredenheid en gerichtere productontwikkeling op. Of misschien zelfs ontwikkelingen die we nu nog niet voor mogelijk houden.

"Recent nog bestond data science uit statistische analyse van tabellen vol langzaam en nauwgezet vergaarde cijfers. Dat noemde men dan een 'dataset'. Nu stroomt de data je uit allerlei kanalen tegemoet: cijfers, keywords, plaatjes, natuurlijke tekst en nog veel meer", zegt Jeroen van de Mast, Academic Director bij de Jheronimus Academy for Data Science (JADS). Zo leidt JADS een nieuwe generatie wetenschappers en specialisten op en maken ze datakennis en -vaardigheden breed toegankelijk. Want de voordelen van data moeten voor iedereen bereikbaar zijn.

Met deze brochure krijg je inzicht in het programma aanbod voor professionals bij JADS. Download de Executive education in Data Science & AI brochure voor professionals.

Leer de taal van data spreken

Vanuit de enorme behoefte aan data professionals is vijf jaar geleden JADS opgericht; als samenwerking tussen de vooruitstrevende wetenschappelijke aanpak van Eindhoven University of Technology en de ondernemende, mensgerichte expertise van Tilburg University.

Naast onderwijs biedt JADS ook praktische hulp via hun MKB Datalab, het Professional Education programma en via Playgrounds ondersteuning aan Startups.

Ben jij klaar om jouw volgende stap te zetten? Grijp het moment aan en pak digitale kansen voor jou en je bedrijf. JADS kan jou hierbij helpen. Neem een kijkje op de website voor meer informatie of neem deel aan een informatiesessie.