Droom je van buitenlands succes? Met deze vijf stappen word ook jij een wereldveroveraar.

Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) steunt jaarlijks tien bedrijven met het realiseren van hun internationale ambities. De partners – ING, KLM, MKB-Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – helpen je om je exportdroom te realiseren met de vijf volgende stappen.

1. Maak de plannen concreet

Ben je overtuigd van de kracht van je idee? En vastbesloten nieuwe markten te veroveren? Zet je plan op papier en ga in op de volgende vragen.

Welke markt wil je veroveren? Waarom denk je juist hier succes te hebben? Hoe ga je het aanpakken? Een goede voorbereiding geeft rust.

2. Word één van de winnaars

Schrijf je in voor het Oranje Handelsmissiefonds. Dit kan nog tot 11 oktober, dus wees er op tijd bij. Dit kun je winnen: je wordt een jaar lang geholpen bij het realiseren van je internationale ambities, krijgt toegang tot het internationale netwerk van de partners van het fonds, wordt persoonlijk begeleid en mag mee op handelsmissie. Waar wacht je nog op?

3. Verdiep je in de lokale markt

Gewonnen? Dan ga je eerst de lokale markt in kaart brengen van het land dat je wilt veroveren. Hoe vergroot je je succeskans? Wat zijn de do’s-and-don’ts? De partners van het OHMF helpen de winnaars op weg.

4. Gebruik de kennis en het netwerk van de partners

Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Als je het OHMF wint kan ING je bijvoorbeeld adviseren over exportfinanciering en het ministerie van Buitenlandse Zaken zet je op de kaart bij lokale overheden. MKB-Nederland heeft een groot netwerk en veel relevante content. Met deze hulp raakt alles in een stroomversnelling.

5. Ga mee op handelsmissie

Een handelsmissie is een snelkookpan met matchmaking op maat. Winnaars van het OHMF vliegen met KLM naar plekken als New York en Hong Kong en zetten daar de eerste stap naar succesvol zakendoen in het buitenland.

Inschrijven

Wil jij ook de kans krijgen om bovenstaande stappen te doorlopen? Meld je dan voor 11 oktober nog aan voor het Oranje Handelsmissiefonds.