Nederlanders luisteren gemiddeld zo’n 163 minuten per dag naar verschillende media. Vooral het streamen van muziek is populair, dat doet meer dan vijftig procent van de bevolking.

Dit blijkt onder andere uit het tijdsbestedingsonderzoek Media:Tijd. Muziek streamen naar je geluidssysteem kan op verschillende manieren, zoals via bluetooth, wifi, Airplay en Chromecast. Met draadloze speakers kan je vaak op al deze manieren muziek luisteren.

Wil je naast het gemak van draadloos ook nog eens topkwaliteit geluid? Dan moeten de Citation speakers van Harman Kardon op je wishlist. Benieuwd naar de verschillende stream-opties? Hieronder de verschillende mogelijkheden op een rij.

Bluetooth

Het voordeel muziek streamen via bluetooth is dat je bijzonder eenvoudig een verbinding opzet zonder dat je een netwerkverbinding of stroom nodig hebt. Goed om te weten: vaak mogen de apparaten niet meer dan tien meter uit elkaar staan.

Wifi

Een pluspunt van streamen via wifi, is het grotere bereik. Zo kan je bijvoorbeeld van de bovenverdieping muziek streamen naar de huiskamer. Zolang je binnen het bereik van je thuisnetwerk en draadloze netwerkverbinding blijft, kun je dus draadloos muziek streamen.

In tegenstelling tot muziek streamen via bluetooth, blijft bij streamen via wifi je batterijpercentage in tact.

AirPlay (via wifi)

Apple-fans streamen graag met AirPlay. Een mooi voordeel van AirPlay is de geavanceerde multiroomfunctionaliteit. Zo is het mogelijk om verschillende nummers tegelijkertijd te streamen naar verschillende speakers.

Zolang je app - zoals bijvoorbeeld Spotify of YouTube Music - geluid kan afspelen, kan je AirPlay gebruiken om naar je luidsprekers te streamen.

Chromecast (via wifi)

Met Chromecast, een technologie van Google, stream je muziek van elke app die deze technologie ondersteunt. Of dat nu op een pc of een Android- of Apple-apparaat is.

Het is een eenvoudige manier om multiroom streaming eens te proberen. Via het Chromecast-icoontje in de muziek-app selecteer je één of meerdere luidsprekers in huis en hoor je de muziek over de speaker(s). Dit kan dezelfde of verschillende muziek zijn.

Draadloze multiroom speakers

Met de slimme, spraakgestuurde Harman Kardon Citation multiroom speakers kan je op alle bovengenoemde manieren muziek streamen. De Citation-serie bestaat uit een 8-tal speakers, van klein tot groot en van soundbar tot volledige surround-set.

Stream je favoriete muziek in verschillende kamers of zet je favoriete nummer op via je stem. De Citation-speakers hebben namelijk een ingebouwde Google Assistent waarmee je de speaker via spraak bedient.

Topgeluid en premium design

De Harman Kardon Citation-serie combineert geweldig draadloos geluid in elke kamer met een premium design. De speakers hebben een industrieel Scandinavisch ontwerp en zijn bekleed met een vuilafstotende en vlamvertragende wollen stof van Kvadrat. Dit maakt dat de elegante speakers in ieder interieur passen.

Ga ook voor de ultieme geluidservaring en ontdek alle voordelen van de slimme Harman Kardon Citation-serie op harmankardon.nl.