De Renault Twingo is niet de grootste auto die rondrijdt, dus is hij eigenlijk wel ruim genoeg? De vier meest voorkomende Twingo-fabels op een rij.

De Twingo bevat nauwelijks beenruimte

Denk je dat de kans groot is dat passagiers in zo’n compacte auto als sardientjes in een blik zitten? Absoluut niet, want doordat de motor in deze nieuwste Twingo-versie achterin is geplaatst, ontstaat in het interieur extra ruimte. Met als gevolg dat alle passagiers comfortabel zitten, want de beenruimte is aangenaam met 13,6 centimeter (gemeten vanaf de knie tot de stoelen aan de voorzijde).

De Twingo is niet geschikt als gezinsauto

Tegen de verwachting in doet de Twingo prima dienst als gezinsauto, want de Renault Twingo is uitgerust met vijf deuren – dus voor én achter twee, plus een achterklep. Bovendien heeft de achterbak een inhoud van maar liefst 219 liter, waar de meeste kinderwagens met gemak in passen.

De Twingo is geen goede zakenauto

Juist voor ZZP’ers die regelmatig van afspraak naar afspraak rijden is de Twingo zeer geschikt. De auto heeft een uitzonderlijk korte draaicirkel van 8,65 meter, waarmee de Twingo soepel kan bewegen door het drukke stadsverkeer. En ook inparkeren gaat snel. Daarbij is de Renault Twingo ook beschikbaar als private-lease auto: met Renault Private Lease rijd je al voor 199 euro per maand in een nieuwe Twingo*.

De Twingo is alleen beschikbaar in felle kleuren

De Twingo staat bekend als een speelse auto en is inderdaad verkrijgbaar in vrolijke kleuren zoals geel en vlammend rood. Maar ook voor degenen die liever in een meer zakelijke en neutrale kleur rondrijden, is er voldoende keus. Zo behoren stijlvol zwart en cappuccinobruin tot de kleuropties.

*Het vanaf-tarief is gebaseerd op een basispakket van 48 maanden, 10.000km/jaar voor een eigenaar met zes of meer schadevrije jaren. Kijk voor voorwaarden op renault.nl