Steeds meer mensen kiezen voor een spontane korte vakantie in de vorm van een roadtrip. Dit zijn vier leuke bestemmingen voor een weekend weg.

Brugge

Brugge wordt ook wel de leukste stad van België genoemd. De historische binnenstad is sfeervol, gezellig en romantisch en staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eén dag is al snel te kort voor een bezoek aan Brugge, dus maak er gerust een roadtrip van – vanuit Utrecht ben je binnen drie uur in de Belgische stad.

Düsseldorf

Als je auto een fijne verwarming bevat, is een winterse roadtrip ook een uitstekend idee voor een paar dagen weg in de decembermaand. Naar Düsseldorf bijvoorbeeld, dat prima aan te rijden is vanuit Nederland (met de auto rijd je er vanaf Utrecht in ruim twee uur heen). Tot en met 23 december zijn er in de Duitse stad gezellige kerstmarkten te vinden op zes verschillende locaties. Houd er wel rekening mee dat het voor heel Duitsland verplicht is om in deze maanden op winterbanden te rijden.

Luxemburg

Luxemburg is een klein land – het heeft een oppervlakte van 2.586 vierkante kilometer - en daarom perfect voor een kleine roadtrip. Vooral een aanrader voor de natuurliefhebber, want in Luxemburg bevinden zich onder meer de reservaten Our en Öewersauer. In het Moezel-gebied zijn prachtig wijngaarden te vinden. Reisduur vanaf Utrecht is zo’n vier uur.

Maastricht

Weekend weg in eigen land? Maastricht is dan een perfecte keuze. De stad zit bomvol leuke winkels, restaurants, musea en andere must-visits. Vanaf Utrecht rijd je binnen twee uur naar de Limburgse hoofdstad. Je kunt het wellicht binnenkort zelf uitproberen, want Renault geeft een shopweekend naar Maastricht weg, inclusief 500 euro shoptegoed en een hotelverblijf. Je rijdt naar Maastricht in een Renault Twingo, die het hele weekend tot je beschikking staat. Met behulp van de R&GO®-app en de geïntegreerde gps-navigatie kruis je moeiteloos de stad door. Klik hier om kans te maken.