Er zijn steeds meer zzp'ers in Nederland. Veel van hen zijn regelmatig onderweg, vaak in de auto.

Uit een peiling van FNV Zelfstandigen blijkt dat ons land bijna 900.000 zelfstandigen telt. Het aantal zzp'ers in Nederland is in vijf jaar tijd met 51 procent gestegen. De kans is groot dat een aanzienlijk deel van hen regelmatig een afspraak buiten de deur heeft - en een auto komt dan goed van pas. Maar waar moet je als ondernemer op letten als je een auto uitzoekt?
 

  • Een goede prijs
     

Als zzp'er is het aantrekkelijk om een auto te leasen in plaats van te kopen. Bij leasen betaal je een maandelijks bedrag, in plaats van een bedrag in één keer. Daardoor heeft de ondernemer weer geld over om te besteden aan andere investeringen. Bovendien neemt een leasemaatschappij veel regelwerk op zich, zoals de administratie. Dat scheelt weer tijd voor de ondernemer.
 

  • Een verzorgde auto
     

Ondernemers die vooral afspraken buiten de deur hebben met klanten, komen het liefst zo verzorgd mogelijk voor de dag. Daar past een representatieve auto bij. Met een schoon, modern exemplaar maakt de zzp'er natuurlijk meer indruk dan wanneer hij of zij rondrijdt in een oud, versleten barrel.
 

  • Onboard navigatie en andere mobiele functies
     

Tijd is geld, dus goede navigatie is onmisbaar om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Ook handig is een multimediasysteem waarmee de ondernemer onderweg handsfree kan bellen, om geen enkel belangrijk telefoontje te missen. De R&Go-app van de Renault Twingo heeft beide functies in huis, plus (nog veel) meer. Ook zijn al je contactpersonen en agenda-afspraken via de app in te zien. Hier vind je meer informatie over R&Go!